09:36 02 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.07
 • USD18.34
 • RUB0.23
 • RON4.16
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  463462

  Afirmația lui Traian Băsescu ridică o problemă extrem de gravă: folosirea banilor Laurei Kovesi - sau a unei persoane/firme cu care aceasta are contract

  BUCUREȘTI, 16 aprilie — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Aflat într-o ciudată campanie de dezvăluiri, Traian Băsescu lovește la fiecare apariție a sa în mai multe direcții. Preluând modelul Corneliu Vadim Tudor, fără a avea însă talentul și cultura marelui lider naționalist, Traian Băsescu aruncă pe piață tot felul de informații intersante, multe cu mare doză de veridicitate.

  În direct la RTV, Traian Băsescu a vorbit despre șefa DNA, Laura Codrușa Kovesi, despre care a făcut o două declarații șocante.

  "Dispreţuieşte instituţiile româneşti", declară Traian Băsescu şi, a completat fostul președinte, "e cu ambasadorul Olandei, cu nu ştiu cine de la CIA". Despre ambasadorul SUA, nimic…

  Dar, a doua informație e și mai tare: conform lui Băsescu, Kovesi și-ar plăti articolele favorabile din presa occidentală  — sau cineva le achită. Dar, oricum, acesta "nu sunt gratis"!

  "Are mereu interviuri în ziarele occidentale", spune Băsescu. "Acolo ajunge cu bani. Mihaela Nicola ar putea să ne spună câte ceva despre acest PR. Eu cred că articolele publicitare nu sunt gratis. Sunt pro bono articolele", a declarat Băsescu.

  Într-adevăr, Mihaela Nicola este patroana unei firma care s-a ocupat de imaginea șefei DNA… dar și a SRI. Oficial!

  Pe de altă parte, Mihaela Nicola este și membră a echipei "Laboratorului de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică" (LARICS) — de fapt, o unitate condusă de Dana Dungaciu și amplasată bugetar în Academia Română. Unitatea LARICS lucrează sub "acoperirea" Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I. C. Brătianu", condus de același Dan Dungaciu, personaj pe care-l regăsim des în emisiunile lui Rareș Bogdan, alături de personaje precum Cristian Diaconescu sau Iulian Chifu.

  Interesant este că, alături de Mihaela Nicola, din LARICS fac parte personaje interesante, precum  Petrișor Peiu — analist polivalent, care în trecut a fost numit de diverse guverne președinte al Sidex Galaţi (1999-2000), administrator al Romtelecom (1997-2000), Omniasig (1999-2001) şi Electroputere Craiova (2004-2005).

  Alte figuri interesante din angrenajul LARICS sunt ambasadorul Sergiu Celac și… Cozmin Gușă — cel puțin după propria declarație.

  De menționat și că site-ul LARICS e găzduită de blogurile "Adevărul" — societate aflată în insolvență și patronată de un alt apropiat al serviciilor secrete (de data asta SIE), controversatul om de afaceri Critian Burci. 

  Dar, despre această unitate a "luptei (contra)informative" puteți citi mai multe articole

  Dar, revenind la afirmația lui Traian Băsescu, aceasta ridică o problemă mai gravă: o folosire a banilor Laurei Kovesi (sau a unei persoane/firme cu care aceasta are contract) pentru a se publica articole; atenție — nu doar articole elogioase, limitate la persoana Laura Kovesi, ci în care sunt atacate instituțiile cu care aceasta se află în relații tensionate!

  Rezultă deci, din afirmația lui Băsescu, că articolele din presa străină în care sunt criticate/atacate Parlamentul, PSD, diverși parlamentari, CCR și alte instituții, ar avea legătură, prin Mihaela Nicola, cu Laura Kovesi! Ca să citez din repetoriul craiovean — "foloase nepatrimoniale", dar și multe altele, s-o întrebăm pe Ingrid Mocanu, de exemplu.

  O afirmație care șochează — și care ar trebui imediat explicată de Băsescu; fie chiar a vrut să facă o acuzație extrem de gravă, fie a fost vorba de o exprimare ambiguă, sau chiar greșită, care (ne) duce la o asemenea interpretare.

  Are curaj Traian Băsescu să explice clar ce a vrut să spună? Poate demonstra că are curajul lui Vadim — sau rămâne așa cum pare, doar un palid imitator, străveziu prin teama pentru propriile-i păcate?… 

  Tematic

  Cacealmaua Elena Udrea – înșelăciunea care schimbă soarta Laurei Kovesi
  Exploziv! „Candidatul Mafiei pentru alegerile din 2019 va fi Kovesi!”
  Ingrid Mocanu, explicație șocantă a întâlnirii Kovesi - ministrul Franței!
  Ingrid Mocanu o face praf pe Laura Kovesi: "Fugiți în Costa Rica!"
  Kovesi l-a scăpat pe Iliescu de urmărirea penală
  Scandalul zilei - dacă se confirmă, Kovesi e obligată să-și dea demisia!
  Pronostic final pentru Kovesi, planul B pentru Tudorel Toader
  Dezvăluirea zilei: Kovesi - legătură clară cu „Lista neagră", Bruxelles și... Soros
  Declaraţie-şoc! Mircea Băsescu: „Până atunci, Kovesi ne termină pe toţi"
  Tagurile:
  DNA, LARICS, Mihaela Nicola, Laura Codruţa Kovesi, Traian Băsescu, România


  Știrile Zilei