17:55 17 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.85
 • USD17.69
 • RUB0.28
 • RON4.20
 • UAH0.68
  PNL

  Liberalii, „căutaţi” la numărul de Like-uri. Ce se întâmplă la Buzău

  © Photo: Facebook / Partidul Naţional Liberal
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  288 0 0

  Membrii de partid acuză că sunt certaţi dacă apreciază postarea vreunui membru al altui partid. Expulzări cu scandal

  BUCUREŞTI, 16 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. Conducerea centrală a Partidului Naţional Liberal trimite organizaţiilor din teritoriu sarcini cum ar fi cea de înfiinţare a unui număr cât mai mare de conturi de Facebook.

  Presa relatează că vinerea trecută, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Giurgiu, Marin Anton, a spus că Ludovic Orban, şeful său pe linie politică, i-a cerut la sediul central al formaţiunii să dubleze scorul electoral al organizaţiei judeţene la alegerile din 2019 şi 2020.

  Potrivit acestuia, din strategia convenită cu conducerea centrală a partidului fac parte şi „întâlniri cu oameni în fiecare localitate, inclusiv pe Facebook", pentru că „media online contează foarte mult", informează Evenimentul Zilei

  O dată la trei luni, organizaţiile judeţene ale PNL vor fi evaluate de la centru, unul din criterii fiind numărul de conturi de Facebook aflate în reţeaua locală a membrilor filialei, numărul de prieteni şi urmăritori noi, numărul de aprecieri noi ale paginilor oficiale ale filialelor.

  Înainte de a se adopta această decizie, în judeţul Buzău, problema Facebook era deja discutată. Şi anume, doi consilieri locali, excluşi din Partidul Naţional Liberal, acuzau că în formaţiune se practică „poliţia politică", vinovat fiind, în opinia lor, şeful organizaţiei judeţene, Cristinel Romanescu.

  „Dânsul ne face observaţii şi dacă dăm Like unor prieteni mai vechi care acum sunt pe la alte partide (deputatul Partidului Mişcarea Populară Adrian Mocanu şi senatorul aceluiaşi partid, Dorin Bădulescu — nota Georgiana Arsene). Dar dânsul că are atâţia prieteni la PSD nu e nici o problemă?", a declarat Claudiu Voicu, vicepreşedintele formaţiunii, el fiind şi unul dintre cei excluşi, Declaraţia se regăseşte într-un comunicat de presă, dat publicităţii vineri, 6 aprilie 2018.

  Filiala buzoiană a Partidului Naţional Liberal este una cunoscută, în special celor din judeţ, drept plină de confruntări. Ca să nu spun scandaluri, fiind binecunoscute cele din anul 2006 dintre consilierii liberali şi primarul democrat de la Poşta Câlnău.

  Măsurile adoptate de Bucureşti nu vor aduce mai mulţi membri în partid. Încercarea PNL de „racolare" de oameni prin intermediul reţelelor de socializare, după modelul USR sau #Rezist, nu va avea sorţi de izbândă dacă partidul Brătienilor nu îşi va schimba mesajul şi dacă nu va reuşi, practic, să se „reinventeze", să devină cu adevărat „frecventabil", în sensul cel mai bun al cuvântului.

  Tematic

  Dictatură de tip sud-american în PNL? Acuzația vine din interior!
  "PNL - sucursală BNR, USR și MRI - sucursale SRI"
  Cazul Zamfir: PNL joacă pe cartea băncilor
  În anii 90 Petre Roman făcea furori printre femei, astazi nici PNL nu îl mai vrea
  PNL a observat: Deficit record pe primele două luni din 2018
  Tagurile:
  filiale, Like, Facebook, PMP, Partidul Mișcarea Populară, Partidul Național Liberal, PNL, Cristinel Romanescu, Adrian Mocanu, Ludovic Orban, Marin Anton, Buzău, România


  Știrile Zilei