23:51 22 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.55
 • USD17.61
 • RUB0.29
 • RON4.09
 • UAH0.73
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  280720

  Scandal uriaş la Ministerul Afacerilor de Externe. Instituţia nu ştia că protejata lui Băsescu ar fi primit statut de refugiat politic.

  BUCUREŞTI, 18 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. Elena Udrea provoacă un nou scandal, după cel privind statutul său de refugiat politic în Costa Rica, acolo unde se află împreună cu prietena sa de cumpărături la Paris, Alina Bica. Ambele au condamnări, în primă instanţă, cu executare.

  De data aceasta, însă, Elena Udrea a făcut-o lată. Şi nu este vorba despre inimi frânte, ci de cariere distruse. Mai precis, ambasadorul român în Costa Rica a fost demis.

  Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, Decretul privind rechemarea domnului Ion Vîlcu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Statele Unite Mexicane, Republica Nicaragua, Republica El Salvador, Republica Costa Rica, Republica Guatemala şi în Republica Honduras, conform Administraţiei Prezidenţiale.

   Acesta fusese acreditat or extraordinar şi plenipotenţiar în Statele Unite Mexicane. Ulterior, Ion Vîlcu a fost acreditat şi în celelalte state.

  Reamintim că, în urmă cu cinci zile, avocatul Elenei Udrea le-a spus judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că aceasta a obţinut statutul de refugiat politic în Costa Rica. Declaraţia a fost făcută în ziua în care se judeca ultimul termen în Dosarul „Gala Bute".

  În primă instanţă, Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare.

  Tematic

  Cacealmaua Elena Udrea – înșelăciunea care schimbă soarta Laurei Kovesi
  Elena Udrea, prinsă cu dezinformarea. Nu are statut de refugiat politic
  Un fost candidat la preşedinţie, apariţie neaşteptată. Legătura cu Udrea
  Udrea, dispusă să pună poze pe Facebook chiar şi de la ginecolog
  Tagurile:
  ambasador demis, fugă, Elena Udrea, Costa Rica, România


  Știrile Zilei