10:02 23 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  523432

  Această nouă structură îl va avea la anul candidat pe Klaus Iohannis, o nouă grupare care să poată să o înfrângă pe cea care guvernează acum, PSD-ALDE.

  BUCUREȘTI, 19 apr — Sputnik, Evan Răutu. Nu o singură dată președintele Klaus Iohannis și-a manifestat dezamăgirea și chiar adversitatea pentru politica dusă de Coaliția PSD-ALDE, afirmând, în repetate rânduri, că aceasta ar duce țara într-o direcție greșită.

  Dar, dezamăgirea nu se oprește aici, pentru că Iohannis nu are motive de bucurie nici din partea fostului său partid, PNL, aflat într-o evidentă criză de lideri, idei și realizări — în ciuda unor sondaje dubitabile prezentate recent.

  De aceea, șeful statului „și-ar dori ca în viitor să apară pe scena politică o nouă Coaliție responsabilă care să înțeleagă nevoia modernizării legislației în România", scrie agenția Newsteam, menționând "surse din cadrul partidelor care discută formarea polului politic de dreapta".

  Ieri, Iohannis a declarat, că „o coaliţie responsabilă care înţelege nevoia modernizării legislaţiei în domeniul securităţii naţionale este un scenariu pe care şi-l doreşte şi are speranţa că va deveni realitate".

  Agenția citată precizează că au început discuții "între liderii formațiunilor cu orientare de dreapta, PNL,USR și Mișcarea România Împreună (Cioloș, n.n.)", pentru ca, în scurt timp, să se realizeze "o Coaliție care să poată să o înfrângă pe cea care guvernează acum, PSD-ALDE".

  "Sunt discuții la nivel de lideri — toți înțeleg că este nevoie de o forță de dreapta care să se opună cu succes PSD-ALDE", scrie newsteam.ro, care afirmă că "această nouă Alianță îl va avea la anul candidat pe Klaus Iohannis".

  În privința diferendelor existente între grupările "de dreapta", un lider al acestei grupări a declarat "Eu sper că nu vor fi mari probleme și orgolii politice pentru a porni împreună cu toții".

  Tematic

  Mugur Ciuvică, palmă pentru Iohannis - probă (video) a ipocriziei președintelui!
  Cazul Kovesi: Iohannis calcă în picioare Coaliția - cui mai folosește majoritatea?
  Iohannis bagă România în ceață: și-ar fi dat acordul înaintea atacului din Siria!
  Olguța Vasilescu îl face praf pe Iohannis: "Nu a îndrăznit în fața mea!"
  Iohannis se grăbește și dă o nouă dovadă de superficialitate
  Mircea Badea: Cum l-au pus americanii pe Iohannis, rolul decisiv al Elenei Udrea
  Analist de top, ipoteză șoc: “Iohannis nu intră în turul 2, candidat surpriză anti-PSD”
  Tagurile:
  Structură politică, Preşedinte, Partid, Candidat, Klaus Iohannis, România


  Știrile Zilei