16:06 31 Martie 2020
În direct
 • EUR20.12
 • USD18.17
 • RUB0.23
 • RON4.17
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  194072914

  Răspunde și dă peste cap demersul lui Iohannis - o lecție de politică și comportament pe care Viorica Dăncilă i-o dă, cu mușcătoare politețe, președintelui Iohannis.

  BUCUREȘTI, 27 aprilie — Sputnik, Evan Răutu. Viorica Dăncilă confirmă încă o dată că este unul dintre cei mai surprinzători oameni politici. Deși pare întruchiparea politeții și feminității în politică, Dăncilă a "demarat" de câteva ori, surprinzând atât interlocutorii cât și asistența.

  În această seară, după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a "retras sprijinul",  afirmând că  "nu face faţă poziţiei de prim-ministru" și i-a cerut demisia, Viorica Dăncilă a venit cu o replică scurtă și fermă, la subiect.

  Replica Vioricăi Dăncilă a venit la România TV, într-un interviu acordat cunoscutului jurnalist Victor Ciutacu, chiar în biroul de la Palatul Victoria.

  "Categoric nu demisionez!", a spus ferm Viorica Dăncilă.  "Nu văd niciun motiv, atâta timp cât am susținerea Coaliției, am avut rezultate bune în cele 3 luni", a explicat premierul.

  În privința retragerii încrederii, premierul știe că această sintagmă nu are aplicabilitate practică. "Nu mă afectează retragerea încrederii, e un gest și o declarație care nu își aveau locul acum", spune Dăncilă, care o vede mai curând ca o slăbire a României.

  "O slăbire pe plan extern, nu trebuia făcută", consideră premierul. "Dincolo de supărări, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, România trebuie să fie partener de încredere pentru orice stat".

  O apreciere de om politic, chiar de om de stat. În rest, pe plan uman, Viorica Dăncilă nu se ascunde, ci spune sincer ce a simțit.

  "M-au jignit aprecierile lui, dar nu doar ce a zis azi", spune Viorica Dăncilă. "M-a jignit, din acest motiv nu am mers la Cotroceni. Am încercat să îi spun că nu merg la Cotroceni. Am sunat azi, mi s-a spus că nu poate răspunde. Am comunicat că nu o să mă prezint. Am sperat că o să sune și o să discutăm.", a mai precizat Dăncilă.

  În concluzie, e o declarație care răspunde dar și dă peste cap demersul lui Iohannis, o mică lecție de politică și comportament pe care Viorica Dăncilă i-o dă, cu mușcătoare politețe, președintelui Iohannis, de prea multe ori arogant. Cu adevărat arogant.

  Tematic

  Iohannis a pornit războiul! Taberele sunt împărţite - e grav!
  Iohannis: „Nimeni nu se apucă de o carieră unde va rămâne sărăntocul clasei!"
  Iohannis refuză să promulge legile din domeniul sănătăţii. Ce spune CCR
  Olguța îi aruncă provocarea în față lui Iohannis: „Să ştie toată lumea!"
  Tagurile:
  România TV, Viorica Dăncilă, Victor Ciutacu, Klaus Iohannis, România


  Știrile Zilei