09:55 20 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.12
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.62
  Klaus Iohannis

  Politicienii români pe bicicletă şi promisiunile lor fanteziste. Cine a dat startul

  © Photo: Facebook / Klaus Iohannis
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  59810

  Oficialii români nu au pierdut ocazia să îşi facă imagine, de-a lungul timpului, mergând pe două roţi. Află detalii.

  BUCUREŞTI, 30 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. I-aţi văzut la televizor pedalând de zor, surprinzând şi promiţând câte în lună şi în stele. Zadarnic să mai spunem că promisiunile au trecut ca şi aerul pe lângă ciclist şi nu s-au concretizat.

  Totuşi, nu ar fi rău să ne amintim cine sunt politicienii care au preferat să se plimbe cu bicicleta şi cum şi-au făcut aceştia imagine de pe urma unui obicei sănătos.

  Printre cei care au dat startul modei cu bicicleta a fost chiar Adrian Năstase, pe vremea când ocupa fotoliul de premier.

  Mihai Antonescu
  © Photo : Arhiva personală a lui Mihai Antonescu

  În 2003, preşedintele executiv al PDS Adrian Năstase a făcut o tură cu bicicleta primită în dar de ziua sa de la Sorin Oprescu, pe atunci, vicepreşedintele organizaţiei municipale a PSD Bucureşti, informează libertatea.ro.

  Năstase a mers cu bicicleta pe culoarul Camerei Deputaţilor, de la Clubul parlamentarilor, unde a sărbătorit, până la cabinetul său. Acest lucru a făcut deliciul vizitatorilor Palatului Parlamentului, dar a stârnit şi surprinderea funcşionarilor.

  În 2014, Klaus Iohannis apărea pe bicicletă în campania electorală. De atunci, şeful statului a mai fost surprins în trafic mergând cu bicicleta, fie în Bucureşti, fie în Sibiu.

  Recent, acesta a decis să folosească bicicleta pentru a merge la serviciu.

  Protejata preşedintelui Traian Băsescu, Elena Udrea, a mers şi ea cu bicicleta, în 2009, pe când era ministru al Turismului. Aceasta a defilat, la Mamaia, la un târg al meşteşugarilor, îmbrăcată în ie şi purtând o traistă bucovineană.

  Desigur, Udrea nu a apărut acolo numai pentru poze, ci a venit şi cu promisiuni.

  „Încercăm ca din acest an să deschidem litoralul românesc încă din aprilie. Sper ca din această vară litoralul să-şi depăşească concurenţa şi sper să nu mai vedem turişti români pe graniţă, şi să rămână aici, pe litoral", declarase Udrea.

  În 2008, fostul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, dar şi europarlamentarul Daciana Sârbu au traversat centrul Bucureştiului, într-un marş organizat pentru inaugurarea unui centru de închiriat biciclete.

  Edilul Capitalei s-a lăudat atunci că se va ocupa de pistele de ciclism, însă problema nu este rezolvată nici până la această oră.

  Şi fostul premier şi europarlamentar Theodor Stolojan este un fan al bicicletei, acesta preferând, în 2013, să vină la o şedinţă de partid pe două roţi.

  În acelaşi an, fostul primar al sectorului 4, Cristian Piedone, sărbătorea Ziua Internaţională a Sănătăţii, pe bicicletă.

  În 2017, în bugetul Primăriei Municipiului Bucureşti existau aprobaţi indicatorii economici în cadrul PIDU, în valoare totală de 73 milioane de euro pentru proiectul realizării de piste de bicicletă şi amenajări conexe, dar abia anul acesta a fost aprobat proiectul, care va fi demarat, cel mai rapid, în luna iunie. 

  Anul trecut, Gabriela Firea primea cadou de la colegi o bicicletă.

  Tematic

  (FOTO) În curând polițiștii vor patrula pe biciclete în Chișinău. Detalii
  The Guardian: bicicleta Pegas, produsă în România, se întoarce în forță
  (VIDEO) Aventură periculoasă: A escaladat cu bicicleta Podul de la Cernavodă
  Primarul de Chișinău a băut în centrul orașului și s-a plimbat cu bicicleta
  Chironda: Să merg cu bicicleta prin Chișinău înseamnă să-mi risc viața
  Tagurile:
  pedalare pe promisiuni, bicilete, politiceni, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei