07:49 16 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.52
 • USD18.18
 • RUB0.28
 • RON4.35
 • UAH0.69
  Klaus Iohannis

  Atentat sângeros, români victime: Iohannis, reacție rapidă - alți lideri, pauză!

  © Photo: Facebook / Klaus Iohannis
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  130221

  Iohannis și Fifor, exemplu de atitudine, în timp ce liderii principaleleor partide politice nu au reacționat până la ora transmiterii acestui articol!

  BUCUREȘTI, 30 apr — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Flori pe la monumente, mesaje de ziua veteranilor, declarații pompoae la televizor — dar când vine vorba de un atentat sângeros — precum cel care a avut loc acum puțin timp în Afganistan — ei bine, puțini demnitari sunt ies din ritmul minivacanței.

  Reamintim că în această dimineață a avut loc în Afganistan un incident sângeros, un autovehicul capcană a explodat, atentatul soldându-se cu numeroși morți și răniți, printre care și militari români. Opt militari din Batalionului 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor" din Câmpulung Muscel au fost răniţi în timp ce se aflau într-o misiune în zona de responsabilitate.

  Din tabăra Puterii, ministrul Mihai Fifor, cu seriozitatea de care a dat dovadă de cele mai multe ori, a trimis imediat un masaj de îmbărbătare, dar, ce este mai important, a confirmat că viața militarilor este în afară de pericol și că personal, ministrul, supraveghează personal ceea ce se întâmplă cu aceștia.

  "Sunt în legătură permanentă cu echipa de comandă din Afganistan, pentru a fi la curent cu evoluția stării medicale a oamenilor noștri", a scris ministrul Mihai Fifor pe pagina de socializare. 

  Primul care a reacționat a fost președintele României, Klaus Iohannis, care a transmis un mesaj imediat după aflarea veștii din Afganistan. „Am aflat astăzi cu profundă durere despre atentatul din Afganistan soldat cu pierderi de vieți omenești, printre care și copii", scrie Iohannis în mesaj.

  "În urma acestui tragic eveniment, opt militari români, aflați în teatrul de operații din Afganistan, au fost răniți. Le urez însănătoșire grabnică și multă putere lor și familiilor acestora în aceste momente de grea încercare".

  Le suntem alături militarilor noștri care ne reprezintă țara cu profesionalism și dedicare în cele mai periculoase zone din lume, pentru menținerea păcii și asigurarea securității internaționale, scrie președintele Iohannis în finalul mesajului.

  Alți lideri, precum Călin Popescu Tăriceanu, Ludovic Orban sau Traian Băsescu nu au reacționat până la transmiterea acestui articol. Premierul Viorica Dăncilă și-a manifestat de asemenea îngrijorarea într-un recent mesaj.

  Tematic

  Iohannis a pornit războiul! Taberele sunt împărţite - e grav!
  Iohannis: „Nimeni nu se apucă de o carieră unde va rămâne sărăntocul clasei!"
  Iohannis, lecție de diplomație pentru Dragnea - România iese în afara legii!
  Tagurile:
  Militari români, răniți, atentat, Klaus Iohannis, Afganistan
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei