10:57 18 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.41
 • USD18.20
 • RUB0.28
 • RON4.32
 • UAH0.69
  Premierul Viorica Dăncilă

  Viorica Dăncilă, mesaj emoționant pentru victimele și militarii din Afganistan

  © Photo: Guvernul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  34010

  Premierul României, atitudine responsabilă - Viorica Dăncilă a fost marcată de cumplita veste, prima de care a parte de la preluarea mandatului.

  BUCUREȘTI, 30 apr — Sputnik, Dragoș Dumitriu. În această dimineață a avut loc în Afganistan un incident sângeros, un autovehicul capcană a explodat, atentatul soldându-se cu numeroși morți și răniți, printre care și militari români. Opt militari din Batalionului 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor" din Câmpulung Muscel au fost răniţi în timp ce se aflau într-o misiune în zona de responsabilitate.

  "M-a întristat profund vestea atentatelor din Afganistan, în urma cărora și-au pierdut viața civili, inclusiv copii, iar opt militari români au fost răniți — gândurile mele se îndreaptă către toți cei care au avut de suferit de pe urma acestor evenimente tragice", a transmis premierul Viorica Dăncilă printr-un comunicat.

  De asemenea, premierul precizează că ministrul Apărării este la curent cu ceea ce se întâmplă și urmărește personal cazul și starea militarilor români. "Sunt în legătură permanentă cu echipa de comandă din Afganistan, pentru a fi la curent cu evoluția stării medicale a oamenilor noștri", a scris ministrul Mihai Fifor pe pagina de socializare.

  "Ministrul Apărării mi-a transmis că este în legătură permanentă cu echipa de comandă, iar medicii le acordă răniților ajutorul de specialitate", transmite la rândul său Viorica Dăncilă. "Le doresc însănătoșire grabnică militarilor noștri și multă putere familiilor lor pentru a trece cu bine peste aceste momente dificile".

  Un mesaj de susținerea a transmis și președintele României, iar acum câteva minute a reacționat și șeful PSD, Liviu Dragnea. Alți lideri însă — Tăriceanu, Orban sau Băsescu — se lasă așteptați. 

  Tematic

  Atentat sângeros, români victime: Iohannis, reacție rapidă - alți lideri, pauză!
  Afganistan: Opt militari români răniți de o explozie în sudul țării
  Tagurile:
  reacție, Militari români, răniți, atentat, Viorica Dăncilă, Afganistan
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei