07:01 17 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.17
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Viorel Husanu

  Huşanu: „Mă gândesc să fiu motorul unei iniţiative legislative cetăţeneşti"

  © Facebook / Viorel Husanu
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  128310

  Liderul SANITAS Bucureşti vine cu o contra replică la afirmaţiile ministrului Muncii. Despre ce este vorba.

  BUCUREŞTI, 1 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. Reprezentanţii celei mai puternice organizaţii sindicale din ţară din domeniul sanitar sunt mai decişi ca niciodată să nu renunţe la revendicările lor.

  Aceasta cu atât mai mult cu cât, spun ei, declaraţiile făcute de ministrul Muncii, Lia Olguşa Vasilescu, nu au făcut decât să pună paie pe foc.

  Liderul SANITAS Bucureşti, Viorel Huşanu, intenţionează chiar să aducă modificări legii şi anunţă că grevele din sistemul de sănătate nu vor înceta.

  „Sunt hotărât să se vorbească de greva SANITAS în toată Europa. Dar dacă tot nu vrea şi nu vrea să schimbe legea, mă gândesc să fiu motorul unei iniţiative legislative cetăţeneşti! Da, noi, cetăţenii, putem modifica legea dacă strângem suficiente semnături. Şi, bineînţeles, să convingem suficienţi parlamentari să o susţină", a scris Huşanu pe pagina sa de Facebook, adăugând că a discutat deja această idee cu reprezentanţii unei firme de avocatură şi că speră să convingă suficienţi parlamentari care să o susţină.

  „Vreau să ne facem singuri dreptate! Dacă ei nu ne vor, nici noi nu îi (mai) VREM! Suntem peste 100.000 de membri SANITAS, fiecare având familii. Asta înseamnă cel puţin 200.000 de semnături", a menţionat Huşanu, adăugând că mai sunt şi alţi bugetari nemulţumiţi.

  Reamintim că ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu a declarat, referitor la negocierile pe tema salariilor că nu o impresionează nici o grevă, iar legea salarizării nu se schimbă.

  Tematic

  Huşanu, atac la premierul Dăncilă: "Şi-a bătut joc şi de manageri!"
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei