21:40 17 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.17
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea și domnul Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului

  Meciul ambasadei din Israel - ce vor românii? Sondaj uimitor, lovitură pentru autor!

  © Photo: Camoera Deputaților
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  170354

  Un celebru analist primește o lovitură din partea propriilor săi cititori - zeci de mii de români s-au pronunțat în legătură cu mutarea ambasadei!

  BUCUREŞTI, 2 mai — Sputnik, Evan Răutu. "Peste 25 000 de români au răspuns la întrebare", precizează în comentariul explicativ cunoscuta agenție DC News, condusă de jurnaliștii Bogdan Chirieac și Vale Vâlcu. Agenția a lansat un sondaj on line pentru a afla opinia cititorilor cu privire la controversata inițiativă de a muta ambasada României din Israel de la Tel Aviv, la Ierusalim.

  "Peste 25 000 de români au răspuns la întrebare", menționează sursa, iar rezultatul este uimitor: românii resping categoric ideea mutarea ambasadei la Ierusalim!

  Votul a fost unul masiv, comentează DC News, precizând că "60,98 % dintre respondenți, adică 16 278 de persoane, consideră că ambasada României nu ar trebui mutată la Ierusalim, în timp ce restul cititorilor care au răspuns la sondaj, reprezentând 39.02 % (10 415 persoane) sunt de acord cu mutarea Ambasadei".

  Iată și graficul sondajului, așa cum figurează pe site-ul agenției:

  Rezultate sondaj
  Rezultate sondaj

  Desigur, sondajul nu este unul care poate determina decizii la nivel politic, dar este relevant, mai ales în condițiile în care cunoscutul analist Bogdan Chirieac a militat ardent pentru mutarea ambasadei la Ierusalim.

  Tematic

  "Vizita", explicată de Ambasadorul israelian: iată de ce merge Dragnea în Israel
  Minciuni iresponsabile despre "ambasadorul în Israel"
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei