08:20 16 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.52
 • USD18.18
 • RUB0.28
 • RON4.35
 • UAH0.69
  Ingrid Mocanu

  Ingrid Mocanu, acuzații grave după lovitura de la Curtea Supremă

  © Photo: Facebook / Ingrid Mocanu
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  412880

  Ingrid Mocanu: "Dosarul a fost înscenat, Securitatea română nu reușea să dețină controlul absolut și atunci au recurs la această mizerie"

  BUCUREȘTI, 3 mai — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Una dintre cel mai apreciate voci din domeniul juridic, avocata Ingrid Mocanu, a luat imediat atitudine după decizia Înaltei Curți în cazul judecătoarei Gabriela Bârsan, soția judecătorului CEDO Corneliu Bârsan, profesor universitar. Sentința definitivă de azi e o adevărată lovitură pentru Sistem, consideră majoritatea observatorilor.

  Ingrid Mocanu o citează pe fosta judecătoare, redând un fragment cutremurător dintr-o declarație a Gabrielei Bârsan.

  „…Nu sunt, nu am fost şi nu voi fi vreodată un judecător corupt. Mi-am făcut meseria sub un crez, pe care dacă nu îl aveam, după anii ăştia de chin şi calvar aş fi făcut ce ar fi făcut mulţi. Aş fi plecat din profesie. Dar nu am plecat. Şi nu voi pleca. Pentru că am acest crez. (…) Eu şi soţul meu avem peste 90 de ani în slujba dreptului. Cum se poate ca brusc să devin un om vânat? Pentru că în seara percheziţiei s-au facut abuzuri grave la adresa mea şi a soţului meu. DNA a intrat cu bocancii în viaţa mea particulară şi a soţului meu".

  Ingrid Mocanu consideră că împotriva judecătoarei s-a făcut o înscenare pentru ca soțul acestei să își piardă postul de la CEDO, post care a fost imediat ocupat (în 2013) de Iulia Motoc, apropiată a președintelui de atunci, Traian Băsescu.

  "Dosarul a fost înscenat judecătoarei Bîrsan pentru ca soțul său, profesorul Bîrsan (a fost conducătorul lucrării mele de diplomă la facultate, un OM absolut extraordinar) să fie eliminat de la CEDO".

  Dar, Ingrid Mocanu vine cu detalii suplimentare cu privire la interesul pentru postul de la CEDO — și ce s-a reușit prin eliminarea lui Corneliu Bârsan.

  "CEDO era locul unde Securitatea română nu reușea să dețină controlul absolut și atunci au recurs la această mizerie: profesorul Bîrsan a fost înlăturat și ei au cucerit CEDO", afirmă Ingrid Mocanu. "Azi, cetățenii României nu mai au o instanță europeană independentă care să le protejeze drepturile, sunt pradă acestor abuzivi nenorociți din țară. La CEDO decid grefierii ce se pune și ce nu se pune pe rolul CEDO, iar ei sunt atent selecționați de Sistem".

  În finalul postării sale, Ingrid Mocanu îi transmite un mesaj judecătoarei Gabriela Bârsan, dar și completului de la Curtea Supremă care au dat sentința în complicatul dosar.

  "Doamna Bîrsan, crezul în profesia dvs. nu mai are mare valoare… la unii judecători!", scrie Ingrid Mocanu. ""Felicitări judecătorilor supremi care au dispus aceste soluții (toate în unanimitate)!".

  Așa cum afirmam într-un articol anterior, iată că se îngroașă rândul juriștilor de elită care au lansat acuzații extreme de grave la adresa sistemului și acum sunt liberi să vorbească deschis, fără restricții. Doar să fie dispuse autoritățile să îi asculte!…

  Și revin la propunerea lui Liviu Pleșoianu de înființare a unei Comisii speciale care să ancheteze întreg Sistemul, nu doar părți separate, fără a se ajunge la concluzie. 

  Tematic

  Lovitura Comisiei SRI: se confirmă oficial legătura Bruxelles-ului cu "statul paralel"
  Există un protocol DNA-Ministerul Sănătății? Implicarea Statului Paralel
  Statul paralel, lovitură teribilă - o senatoare controversată a păcălit PSD!
  Încă o lovitură pentru "Statul paralel" - serviciu imens pentru SRI
  Tagurile:
  achitare definitivă, ICCJ, Gabriela Bârsan, Ingrid Mocanu, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei