07:18 17 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.17
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Traian Băsescu

  Băsescu riscă totul: ”O grupare de crimă organizată, știm semnatarii”

  © AFP 2018 / GEORGES GOBET
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  5124122

  "Asta nu e gândire de Coldea. E mult mai largă și e la nivel de abordare politică generalizată ca SRI să se infiltreze în toate instituțiile statului".

  BUCUREȘTI, 7 mai — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Încolțit din toate direcțiile, cu familia și colaboratorii apropiați urmăriți de justiție, Traian Băsescu s-a întors împotriva celor pe care altădată i-a susținut și pe care s-a bazat în planurile sale. Planuri pe care azi lumea le vede cu stupoare — record de ascultări, de mandate de urmărire complexă, cam așa arăta România lui Băsescu.

  Azi, Băsescu aruncă vina pe generalul Coldea și pe Laura Kovesi, dar mai bate șaua și ca să priceapă americanii.

  "CIA discuta cu Kovesi și Coldea, uneori asistați de Ghiță, discutau probleme de interes național, după părerea mea", a declarat Băsescu la B1 TV. Iar legat de asta, ca din întâmplare, fostul președinte spune că sunt 64 de protocoale. "Câte instituții s-au închinat la SRI?", întrebă (azi) retoricul Băsescu…

  Mai mult, cu tupeul său incredibil, Băsescu încearcă să-și asocieze numele cu al unor adevărați luptători pentru o justiție corectă, neinfluențată ocult. "Vă aduceți aminte când mă toca judecătoarea Gîrbovan cu declarații că CSAT să spună ofiţerii acoperiți din justiție", se agață creatorul "Statului paralel" de numele șefei UNJR.

  "Acum pot să vă spun: ce ofițeri acoperiți, când justiția toată era în protocol cu SRI?", întreabă fostul președinte, care deschide un alt front: "Asta nu e gândire de Coldea. E mult mai largă și e la nivel de abordare politică generalizată ca SRI să se infiltreze în toate instituțiile statului".

  Iar planul creionat de politicianul abil și lipsit de scrupule include nume de politicieni, pentru ca lumea să aibă ce înjura. Dar, se vede că nici abilitățile nu mai sunt cum erau vreodată, fiindcă povestea e gogonată rău!

  "Cred că (abordare politică generalizată) a fost gândită în cerc cu oameni politici, care au facilitat distribuția SRI", a consemnat "Știri pe surse" declarația lui Băsescu. "Primul element: întâlnirile bisăptămânale între Kovesi, Coldea, Ponta, Dragnea, la care mai venea și Dâncu".

  Iar acest grup… e chiar de "crimă organizată", afirmă Băsescu! "Cineva a pus sub control SRI instituțiile, aici ne aflăm"…

  "O grupare de crimă organizată. Știm semnatarii, acolo unde niște juriști constată că sunt ilegale în conținutul lor, ne adresăm Justiției", a declarat Traian Băsescu.

  Reamintim că, acum câteva zile Băsescu a cerut nici mai mult nici mai puțin decât demilitarizarea SRI! Nu are rost să analizez acum în ce constă aberația acestei idei (dar și pericolul!) ci vreau doar să subliniez că fostul președinte, înghesuit rău la colț, a ajuns să se comporte ca un adevărat diversionist.

  Înconjurat de dosarele apropiaților — gata, gată să se răstoarne peste el — pe cale de a rămâne fără partid, după ultimele plecări din mini formațiunea sa politică, Băsescu încearcă să creeze scandal, singurul mediu în care a reușit să impună. Că scandalul acesta poate face victime și provoca grave prejudicii unor instituții, asta nu-l interesează!

  Cum nici macularea idealului unității nu-l interesează — dar ar trebui să-i preocupe pe cei ce știu că au de-a face cu cel mai mare dezbinator care a ajuns vreodată în fruntea românilor.

  Tematic

  „Invazie masivă" la PSD Cluj. Tinerii şi seniorii au fugit de la partidul lui Băsescu
  Premierul lui Băsescu fuge din PMP! Detalii din culise
  Oamenii lui Băsescu, în pericol major – de azi, vine revanșa judecătorilor!
  „Copilul lui Băsescu" de la tineret a plecat la PSD. Legătura cu Eugen Tomac
  Se apropie funia de Băsescu - legătura cu cauțiunea de 1 milion! "Băsescu m-a susținut"
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei