22:37 25 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  121560

  Codrin Ștefănescu pune punctul pe "i" - implicarea "statului paralel" - și cine a avut de câștigat în urma acestei imixtiuni - Klaus Iohannis

  BUCUREȘTI, 10 mai — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Deși supus unei încercări de marginalizare, Codrin Ștefănescu rămâne printre cele mai radicale voci din PSD — și poate cel mai atent la ceea ce se întâmplă. Ziua de azi a fost marcată de sentința pentru Victor Ponta și Dan Șova.

  Comentatorii au scos în evidență discrepanța între acuzațiile teribile aduse fostului premier și concluzii instanței, după judecarea faptelor, penalizând activitatea DNA în acest caz — și nu numai.

  Codrin Ștefănescu a fost însă singurul care a văzut dincolo de DNA — și anume la interesul politic din spatele urmăririi fostului premier.

  "Decizia nu este o bombă pentru DNA, rămâne însă o bombă pe care DNA a aruncat-o în PSD, pe vremuri", spune Codrin. "Acest dosar mizerabil fabricat lui Victor Ponta, când era preşedintele celui mai mare partid din România şi prim-ministru în funcţie, a avut urmări grave asupra vieţii tuturor, a dus până la pierderea guvernării şi anularea a ceea ce milioane de români votaseră".

  Iar Codrin Ștefănescu pune punctul pe "i" — implicarea "statului paralel" și cine a avut de câștigat în urma acestei imixtiuni.

  "Practic, decizia statului paralel, DNA şi SRI în a crea această făcătură a schimbat în mod practic istoria naţiunii, ceea ce este atât de grav încât nu poate fi contabilizat şi cuantificat în acest moment", a declarat Codrin Ștefănescu pentru STIRIPESURSE.RO. "Iohannis va trebui să răspundă și să-și ceară scuze și pentru declarațiile făcute în cazul Ponta la momentul respective", a subliniat Codrin Ştefănescu.

  Cu siguranță, lui Iohannis i se va cere socoteală pentru felul în care a profitat de ancheta deschisă împotriva lui Ponta. Presa a consemnat cum președintele a făcut presiuni și a instigat populația pe baza acuzațiilor care astăzi au fost dovedite de Justiție ca fiind neîntemeiate. 

  Tematic

  Știrea zilei: Lovitură în dosarul Ponta - Dan Șova, efecte politice posibile
  Lovitura anului: Iohannis a fost condamnat! Savaliuc l-a denunțat!
  Gabi Firea îl face praf pe Iohannis: "Caută cu lumânarea!", aroganță și dispreț
  Gata, Dragnea nu mai suportă: Acuzație gravă după atacul lui Iohannis! Vine suspendarea?
  Codrin Ștefănescu și Șerban Nicolae îl distrug pe Iohannis - acuzație memorabilă!
  Tagurile:
  imixtiune, statul paralel, acuzare, achitare, Klaus Iohannis, Codrin Ștefănescu, Victor Ponta, România

  Știrile Zilei