04:21 19 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.16
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Premierul Viorica Dăncilă

  Ultima oră: Dăncilă la DNA - o primă confirmare a "operațiunii"

  © Photo: Guvernul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  84924

  Update la informația conform căreia premierului Viorica Dăncilă i se pregătește o "operațiune la DNA", exact cum s-a petrecut cu Victor Ponta, în 2015.

  BUCUREȘTI, 14 mai — Sputnik, Evan Răutu. Am reprodus dimineață o informație — sau un scenariu — a lui Ion Cristoiu: Iohannis pregătește operațiunea Viorica Dăncilă la DNA.

  "După ce se va rezolva situația Laurei Kovesi — și sunt sigur că se va rezolva! — se va declanșa operațiunea Dăncilă… și se va apela la formula "chemarea la DNA"", a declarat Ion Cristoiu noaptea trecută la emisiunea "Sinteza zilei". Printre altele…

  Iată că acum puțin timp, presa a întrebat-o pe Viorica Dăncilă cum comentează informaţia că i se pregăteşte o plângere penală, Dăncilă a confirmat… orice posibilitate.

  "Atât timp cât domnul preşedinte recurge la ameninţări, orice este posibil", a spus Viorica Dăncilă. "Luaţi şi dumneavoastră declaraţia domnului preşedinte şi o să vedeţi că sună a ameninţare", a completat premierul.

  Eu sper să nu se întâmple acest lucru, a mai spus premierul român, care continuă să fie adeptul dialogului "Sper să am o discuţie cu domnul preşedinte. Totuşi, trăim într-o ţară care trebuie să aibă şi democraţie".

  Pe de altă parte, Viorica Dăncilă cunoaște metoda denunțului și plângerii penale, folosită pe scară largă: "Dacă mergem pe considerentul că fiecăruia trebuie să i se facă o plângere penală, nu este un lucru bun", a spus Dăncilă.

  Reamintim că președintele Klaus Iohannis i-a cerut de două ori, oficial, demisia premierului — și a criticat dur guvernul în mai multe ocazii în ultima perioadă.

  Iohannis i-a cerut demisia lui Victor Ponta, exact în perioada în care I s-a deschis dosarul penal în cazul Turceni-Rovinari, în 2015, acuzații anulate de instanța de fond săptămâna trecută.

  "Iohannis nu semănă cu Băsescu, nu vorbește mult ca el — aveți curaj să pariați cu mine că Laura Kovesi va îndrăzni să o cheme pe Dăncilă?", a spus celebrul jurnalist Ion Cristoiu aseară, la "Sinteza zilei".

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei