02:17 22 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.14
 • RUB0.26
 • RON4.13
 • UAH0.61
  Premierul României, Vasilica-Viorica Dăncilă

  Dăncilă primește o apreciere surpriză: "Profesionistă dotată cu instinct și inteligență"

  © Photo: Guvernul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  5654123

  "Contrar părerilor exprimate de încuiatul domn Iohannis, după mulți ani, am văzut o ședință de guvern cu o abordare pragmatică, inteligentă și coerentă".

  BUCUREȘTI, 15 mai — Sputnik, Dragoș Dumitriu. În ciuda eforturilor președintelui Iohannis de a o minimaliza, dar mai ales în pofida permanentei denigrări din partea opoziției politice și a celor din #REZIST, Viorica Dăncilă primește aprecierea unuia dintre cei mai pragmatici — și controversați! — oameni de afaceri români.

  "Contrar părerilor exprimate de încuiatul domn Iohannis, dna Dăncilă mi-a creat impresia unei profesioniste, dotate cu bun simț, instinct și inteligență", scrie nimeni altul decât Sorin Ovidiu Vântu.

  Celebrul om de afaceri, actualmente condamnat — la un moment dat unul dintre cei mai bogați români — a fost impresionat de o recentă ședință de guvern.

  "După mulți ani, am văzut o ședință de guvern cu o abordare pragmatică, inteligentă și coerentă a unor probleme aflate pe ordinea de zi", declară Sorin Vântu.

  În consecință, Sorin Vântu s-a decis să-i dea premierului câteva sfaturi — „Câteva sfaturi utile pt dna Dăncilă" — care poate ar trebui tratate cu atenție, fiindcă se referă la ceea ce controversatul "părinte al FNI" s-a dovedit un maestru. Controversat, dar maestru!

  1. "În situația economică de astăzi a României, majorarea dobânzii de refinanțare a fost o greșeală. Inflația trebuie lăsată să se dezvolte liber, până ajunge la două cifre".

  2. "În acel moment, inflația se poate constitui într-un motor de dezvoltare extrem de eficient."

  După aceste sfaturi strategice, Sorin Vântu se referă și la persoanele care ar trebui să le pună în aplicare.

  3. "Să se constituie o echipă de lucru alcătuită din domnii Mircea Coșea, Florin Georgescu și Ionuț Mișa. Sunt specialiști care știu să deseneze corect o strategie pentru tipul ăsta de motor".

  Și, pentru a nu ieși din rolul său de personaj negative, Sorin Vântu aruncă și o săgeată, la fel de neașteptată, chiar spre unul dintre cei mai apreciați miniștri.

  4. "De evitat actualul ministru de finanțe. E un gargaragiu fără știință de carte".

  Tot legat de guvern, Sorin Vântu vine cu o altă surpriză, în calitate de… iubitor de animale! Iar mesajul îi e adresat lui Călin Tăriceanu, cel care a propulsat-o pe Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

  "Este cu neputință ca în doctrina unui partid liberal să figureze un punct referitor la măcelărirea animalelor sălbatice", scrie Vântu. "Stopați pornirile instinctuale ale doamnei ministru de la Mediu, care ține morțiș să asasineze câteva sute de urși pe motiv de atac cu laba armată asupra oamenilor".

  Și aceste animale intră sub incidența drepturilor pe care voi, liberalii, le promovați și le apărați, dreptul la viață fiind unul dintre ele, atrage atenția Vântu. "Există destule soluții alternative care pot proteja atât oamenii cât și urșii".

  "Trebuie doar puțin creier, puțin umanism și niște cursuri de doctrină liberal, pe care "distinsa doamnă" ar trebui să le urmeze", scrie cu ironia specifică Sorin Ovidiu Vântu pe pagina sa de Facebook.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei