04:19 19 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.16
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, consultări

  Iohannis la întrevederea cu Dăncilă a amintit despre liniile roșii

  © Photo: Președintele României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  80001

  Președintele României a avut marți consultări cu premierul, viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, doamna Ana Birchall, și ministrul afacerilor externe, domnul Teodor Meleșcanu.

  BUCUREȘTI, 15 mai — Sputnik. La întâlnirea de la Cotroceni dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă au fost clarificate anumite aspecte care țin de politica externă a României, inclusiv a fost abordată tema relocării ambasadei României din statul Israel.

  Potrivit comunicatului Administrațeii Prezidențiale, „Președintele Klaus Iohannis a subliniat că este obligatoriu ca politica externă a României să se facă numai în interesul României”.

  Totodată, Iohannis a subliniat că România trebuie „să rămână un actor credibil în relația cu Statele Unite ale Americii, la nivelul Uniunii Europene și al NATO, precum și în cadrul celorlalte parteneriate strategice în care țara noastră este angajată”, dar, în acest sens, tensiunile interne pe teme de politică externă trebuie să înceteze imediat.

  Șeful statului român a menționat că politica externă a României are câteva linii roșii de la care decidenții politici nu s-au abătut niciodată.

  „Președintele României a atras atenția că politica externă a țării noastre trebuie caracterizată de constanță și predictibilitate, având câteva linii roșii de la care decidenții politici nu s-au abătut niciodată, indiferent de culoarea lor politică. Schimbarea poziției echilibrate și echidistante pe care România a avut-o până acum nu ar face decât să producă îngrijorare și neliniște”.

  Ambele părți prezente la consultările inițiate de președinte au punctat despre necesitatea unei abordări instituționale loiale în „interesul național”.

  Tematic

  Întâlnire de foc la Cotroceni, Dăncilă cu Iohannis. Americanii au pregătit terenul
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei