04:23 19 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.16
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Claudiu Manda

  Comisia SRI recunoaște: "Da, e vorba de un grup de ziariști care acționează la comandă"

  © Facebook / Claudiu Manda
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  183680

  Claudiu Manda a vorbit de jurnaliști care ar primi "ținte de atacat" din partea SRI dar și mesajele de transmis. "Există cineva care ar putea da detalii mai multe"

  BUCUREȘTI, 16 mai — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Declarație fără echivoc a senatorului Claudiu Manda după audierea de azi a colonelului Daniel Dragomir. Președintele Comisiei de Control a SRI a recunoscut că Dragomir a furnizat Comisiei o listă cu "un grup de 9 jurnaliști care acționează la comanda generalului SRI, Dumitru Dumbravă".

  "Este un grup de 9 jurnaliști, de la site-uri, televiziuni sau presă scrisă, care sunt în strânsă legătură cu domnul general Dumbravă", spus Manda. "De asemenea, a dat exemplul unui jurnalist care este în strânsă legătură cu un ofițer SRI".

  Senatorul Manda a explicat și modul de lucru — și anume că jurnaliștii ar primi "ținte de atacat" din partea (unor persoane din) SRI dar și mesajele pe care ar trebui să le transmită.

  Mai mult, șeful Comisiei SRI a spus că Dragomir a nominalizat și o persoană care ar putea oferi parlamentarilor "mai multe detalii", fiind din anturajul SRI.

  Dragomir a prezentat numele a patru trusturi de presă — on line și televiziune — care "sunt sprijinite de SRI". Deasemenea a nominalizat patru jurnaliști "care sunt angajați la o televiziune", jurnaliști care ar fi prea bine plătiți, "ar avea contracte foarte mari, în raport cu prestația lor".

  Tematic

  Colonelul Dragomir: "Dau listele cu ofițeri acoperiți din ANAF care au distrus firme"
  Dragomir: “Aceste ingerinţe depăşesc o limită a suportabilităţii”
  Tagurile:
  confirmare, ziariști ”sub acoperire, Comisia de Control a SRI, Claudiu Manda, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei