04:18 19 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.16
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Viorica Dăncilă

  Ion Cristoiu: Începe "operațiunea Dăncilă". Sau e o "Lovitură de stat?"

  © Photo: Facebook / Marin Tatiana
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  143143

  De la procesul lui Nicolae Ceaușescu nu s-a mai folosit o asemenea acuzația , Olguța Vasilescu acuză că scopul lui Orban este de a vulnerabiliza acest guvern.

  BUCUREȘTI, 17 mai, Sputnik — Dragoș Dumitriu. Situație incredibilă în România — unică în Europa! Suntem singura țară în care premierul este acuzat de „înaltă trădare" — și nu în presă, ci chiar la instituția abilitată, Parchetul General!

  Autorul este președintele PNL, Ludovic Orban, iar acuzația de „înaltă trădare" se referă la scandalul propunerii de mutare a Ambasadei României din Israel.

  Concret, motivele plângerii penale ar fi: "înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului", transmite Antena 3.

  Reacțiile din PSD au debutat cu o reacție a președintelui Liviu Dragnea, care a răspuns, firesc, "Ce pot să comentez la prostia asta?".

  Naționalista Guvernului, Lia Olguța Vasilescu, consideră acest atac "de un penibil absolut, la fel cum a fost și acuzația de terorism la adresa lui Sevil Shhaideh".

  "După amenințarea lui Iohannis de acum trei zile la adresa premierului, iată că ies la iveală servanții președintelui", spune ministrul Muncii, care se întreabă acum "la ce mai vor să dea foc ca să preia guvernarea".

  Asistăm la un mod de operare care a fost aplicat și în 2015 când a fost demis Ponta, consideră Oana Vasilescu. "Și în 2015, și acum, președintele Iohannis dorește să dea jos o guvernare legitimă aleasă de majoritatea românilor", spune Vasilescu.

  Desigur, pe lângă bizareria cazului — de la simulacrul de proces al lui Nicolae Ceaușescu nu s-a mai formulat o asemenea plângere! — este fără dubii o lovitură (de imagine și nu numai) dată României.

  Adică fie Orban e luat în serios și atunci unii ar putea crede că, într-adevăr, premierul unei țări NATO și UE este bănuit de un mare partid de "trădare națională", deci implicit de trădare a UE și NATO, fie lumea își dă seama că e o demență — și atunci își pune problema ce fel de țară e aceea în care se petrec asemenea fapte?

  "Scopul lui Orban este de a vulnerabiliza acest guvern, care are un priemier din păcate fără imunitate", a declarat Oana Vasilescu, subliniind, pe bună dreptate, un al treilea aspect — acela al unui gest care vizează slăbirea guvernului, deci a statului.

  Sincer, întreb pe cei care sunt puși să vegheze la diverse pericole externe, de la ruși la iranieni, de la marțieni la venusieni, oare ce mai zic acum, când se petrece un asemenea gest… incalificabil, care e o adevărată lovitură contra României!

  Nu cumva vorbim de o lovitură de stat, dar nu pusă la cale din est, ci din interior, cu sprijinul Vestului? Să fi avut Călin Tăriceanu dreptate când vorbea de o "lovitură de stat" în cazul Ponta și în cazul punerii sub acuzare a miniștrilor Sevil Shhaideh și Rovana Plumb în „dosarul Belina”?

  Ce legătură are vizita în Germania, întâlnirea cu Angela Merkel — și acest demers pur și simplu extremist? Culmea, din partea unui lider și a unui partid care NU are nico soluție de guvernare! Demersul lui Orban pare pur și simplu o subminare a Guvernului.

  Închei aducând aminte de pariul pus de Ion Cristoiu acum câteva zile — că Viorica Dăncilă va fi chemată la DNA, mai precis că va începe "operațiune Dăncilă". Ei bine, nu e vorba de Kovesi, ci de Orban, dar maestrul a avut dreptate — începe "operațiune Dăncilă".

  Tematic

  Știrea nopții: Trei surse de prim rang anunță "Conspirație contra lui Dragnea și Dăncilă"
  Întâlnire de foc la Cotroceni, Dăncilă cu Iohannis. Americanii au pregătit terenul
  Dăncilă primește o apreciere surpriză: "Profesionistă dotată cu instinct și inteligență"
  Ultima oră: Dăncilă la DNA - o primă confirmare a "operațiunii"
  Tagurile:
  înaltă trădare, acuzație, reacții, Parchetul General, Viorica Dăncilă, Ludovic Orban, Lia Olguța Vasilescu, Ion Cristoiu, Liviu Dragnea, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei