20:03 17 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.85
 • USD17.69
 • RUB0.28
 • RON4.20
 • UAH0.68
  Recep Tayyip Erdogan

  Masacrul din Gaza. Erdogan: ONU este incapabilă să rezolve probleme globale

  © REUTERS / Murat Cetinmuhurdar/Presidential Palace
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  SUA au recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului (48)
  7730

  Referindu-se la recentul conflictul sângeros din Fâșia Gaza, preşedintele Turciei a acuzat ONU de incapacitate în soluționarea crizelor majore.

  BUCUREŞTI, 17 mai — Sputnik, Doina Crainic. Comentând ciocnirile recente din Fâșia Gaza care au avut loc în ziua în care Donald Trump a transferat Ambasada SUA la Ierusalim, președintele Turciei a criticat ONU, acuzând organizaţia că nu este capabilă să rezolve probleme globale.

  Recep Tayyip Erdogan a acuzat ONU de incompetență. El a adăugat că se aplică „standarde duble" în politica ONU și s-a arătat indignat de lipsa de acțiune a organizației.

  „Dacă aceste ciocniri ar avea loc în orice altă regiune, ele ar provoca proteste din întreaga lume. Dar, din păcate, comunitatea internațională a ignorat acțiunile Israelului împotriva palestinienilor", a spus președintele turc.

  Comunitatea internațională trebuie să depună toate eforturile pentru instaurarea pacii în Fâșia Gaza şi încetarea ostilităților, a subliniat Erdogan.

  „Dacă nu se ia nicio măsură împotriva tiraniei israeliene, lumea va aluneca rapid în haos, iar huliganii vor fi la putere", a spus liderul turc.

  Zeci de mii de palestinieni din Fâșia Gaza au demonstrat, pe 14 mai, la granița cu statul evreu împotriva transferului la Ierusalim a ambasadei SUA în Israel. Dimineaţa au izbucnit ciocniri violente, care au continuat după-amiaza de-a lungul graniței cu Israelul.

  Conform ultimului bilanț disponibil, au fost uciși 61 de palestinieni și mai mult de 2.700 au fost răniți de soldați israelieni.

  Тема:
  SUA au recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului (48)

  Tematic

  Moscova condamnă acțiunile violente ale Israelului în Fâșia Gaza
  Masacru în Israel în ziua inaugurării Ambasadei SUA – zeci de morți
  "Sultanul" Erdogan îl face praf pe Netanyahu, mesaj extrem de dur și pentru SUA
  Erdogan: SUA și-au pierdut statutul de mediator
  Erdogan: Actuala ordine mondială nu are niciun viitor
  Tagurile:
  lipsă de acțiune, incapacitate, acuzații, ONU, Recep Tayipp Erdogan, Turcia


  Știrile Zilei