02:27 22 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.14
 • RUB0.26
 • RON4.13
 • UAH0.61
  Călin Popescu Tăriceanu

  Tăriceanu, încă o atitudine ireproșabilă față de partenerii politici

  © Photo: Facebook / Călin Popescu Tăriceanu
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  130961

  Supus unui adevărat tir de întrebări delicate, Tăriceanu a dat o nouă probă de atitudine politică: "Unii încearcă să introducă o pană între mine și Liviu Dragnea".

  BUCUREȘTI, 18 mai — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Evenimentele complexe din ultima vreme pun la grea încercare Coaliția PSD-ALDE. Este vorba pe de-o parte de procesul lui Liviu Dragnea, dar și de plângerea lui Ludovic Orban, pe de altă parte de diferențele de opinie între Liviu Dragnea și Călin Tăriceanu în privința apropierii de polurile externe de putere. Dragnea mizează pe axa Washington — Ierusalim, în timp ce Tăriceanu susține respectarea pozițiilor UE, atât în cazul Ambasadei, dar mai ales în acordul iranian.

  Prezent în studioul "Sinteza zilei", Călin Popescu Tăriceanu a fost întrebat de Mihai Gâdea și de Ion Cristoiu ce va face în condițiile în care, în condițiile plângerii penale contra premierului Dăncilă, Iohannis ar propune un compromis.

  "Să admitem ipoteza că doamna Dăncilă este suspendată și președintele vă convoacă pe dvs. și pe domnul Dragnea la Cotroceni și spune "eu tot PSD-ALDE însărcinez să facă guvernul, hai să ieșim din criza asta punând dvs. un alt premier" — ce veți face?", a întrebat jurnalistul Ion Cristoiu.

  Tăriceanu a dat imediat un răspuns fără echivoc — "nu vom cădea într-o capcană".

  "După modul cum au evoluat lucrurile, dacă ajungem în situație de care spuneți, atunci e clar că avem de-a face cu un plan gândit în prealabil și am cădea într-o capcană", a răspuns Călin Popescu Tăriceanu la Antena 3.

  Și în privința unei eventuale condamnări a lui Liviu Dragnea, posibilitate expusă tot de Ion Cristoiu, Tăriceanu a fost la fel de tranșant.

  "Chiar dacă s-ar întâmpla așa ceva, prezumția de nevinovăție funcționează până la decizia completului de cinci judecători", a spus Tăriceanu ferm.

  O altă problemă spinoasă în Coaliție este cea legată de candidatura la președinție, dar și aici Tăriceanu a fost în același ton, al menținerii Coaliției.

  "Încă de anul trecut unii încearcă să ne dezbine, să introducă o pană între mine și Liviu Dragnea, ne-am obișnuit cu asta", a replicat liderul liberal.

  De remarcat și de această dată atitudinea politică fără cusur a lui Tăriceanu în privința înțelegerii politice din Coaliție. În ciuda dimensiunii mult mai reduse a ALDE, vocea, atitudinea politică lui Tăriceanu a devenit un element de maximă importanță pentru stabilitatea și buna funcționare a Coaliției.

  Tematic

  Veste bună de la Tăriceanu pentru români
  Tăriceanu preia afirmația-șoc de la Dragnea - UE și NATO, sub semnul întrebării!
  „Tăriceanu – Președinte”, o poziție corectă și o manipulare
  Tăriceanu declanșează războiul total - nu se teme de "reacții strategice"!
  Tăriceanu, record național: Dosar Penal pentru cea mai absurdă plângere
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei