19:28 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Ambasdadorul SUA în România, Hans Klemm

  „Am scris negru pe alb: de rechemare de la post a ambasadorului Hans G. Klemm”

  © Facebook / U.S. Embassy Bucharest
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  2227190

  Solicitarea vine chiar din Statele Unite ale Americii şi va ajunge la preşedintele Donald Trump.

  BUCUREŞTI, 20 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. Jurnalistul Grigore Culian, fondator şi editor al celui mai prestigios ziar al românilor din Statele Unite ale Americii, New York Magazin, i-a transmis o solicitare preşedintelui său, referitoare la ambasadorul ţării sale în România.

  Culian spune că a primit, ieri, o scrisoare semnată de Donald Trump care, pe lângă o serie de întrebări privind iniţiativele Casei Albe în plan intern şi extren, mai conţinea şi rubrica de recomandări.

  „Sunt membru al Partidului Republican din SUA. (…) După ce am răspuns la toate întrebările, la final era un punct în care mi s-a solicitat să fac recomandări. Am scris negru pe alb: rechemarea de la post a ambasadorului Hans G. Klemm", a scris Grigore Culian pe pagina sa de Facebook, adăugând că motivele le-a exprimat deja în două scrisori adresate diplomatului american şi publicate într-un prestigios ziar românesc, acolo unde este editorialist.

  În „Scrisoare (foarte) deschisă adresată domnului Hans G. Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România", publicată în ziarul Cotidianul din data de 30 septembrie 2017, Culian susţine că, în calitate de persoană cu dublă cetăţenie, română şi americană, urmăreşte ce se petrece în ţara sa de origine, România.

  Acesta îi reproşează diplomatului american implicarea în viaţa politică a ţării noastre.

  „Nu cunosc alt ambasador american, într-o ţară membră a Uniunii Europene şi a Alianţei Nord-Atlantice, cum este cazul României, care să intervină în viaţa politică în modul în care o faceţi dumneavoastră, mai ales că aşa-zisa luptă anticorupţie în România, de care sunteţi atât de preocupat, a devenit o perdea de fum sub care se ascund infracţiuni niciodată semnalate în intervenţiile dumneavosatră", a scris atunci jurnalistul, care i-a atras atenţia că această implicare este un lucru nepermis pentru un diplomat străin.

  Culian a reluat această idee şi în a doua scrisoare adresată diplomatului american, în care a remarcat faptul că atât fostul preşedinte Băsescu, dar şi actualul, Klaus Iohannis, nu au sancţionat sub nici o formă ieşirile lui Hans Klemm, ceea ce, în opinia jurnalistului, înseamnă că lucrurile sunt mult mai grave.

   

  Tematic

  Şoc! „Schimbarea lui Klemm devine o certitudine care se va materializa rapid!”
  Pleșoianu, reacție dură și acuzație foarte gravă la adresa lui Klemm
  A ieșit la iveală: ce vrea Klemm - replica perfectă a Vioricăi Dăncilă!
  Acum, Hans Klemm ajunge la Guvern: "Se va ridica problema Laurei Kovesi"
  Pleșoianu începe 2018 cu o lovitură în plină figura... lui Hans Klemm!
  Pleșoianu îl termină pe Hans Klemm - îl face de doi bani în fața lui Trump!
  Șerban Nicolae, cel mai dur atac la Hans Klemm: "Mai vorbiți în numele SUA?"
  Tagurile:
  rechemat, ambasador, Grigore Culian, Hans Klemm, SUA, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   829
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   118
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1134