10:46 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Klaus Iohannis

  Opinie avizată - șansa lui Iohannis este destabilizarea: "Există un plan"

  © Facebook / Claudiu Pândaru
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  142093

  "Acțiunea lui Ludovic Orban face parte dintr-un plan mai vast" - "domnia" lui Iohannis nu e decât un șir de destabilizări de la cap la coadă.

  BUCUREȘTI, 22 mai — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Să ne amintim de cea mai importantă declarație politică a președintelui Iohannis: "Vreau guvernul meu". Afirmația în sine este neconstituțională, dar, așa cum spuneam, este o declarație politică, deși președintele nu are în atribuții așa ceva.

  Într-un fel, Iohannis a fost onest — pentru el nu conta ordinea de stat, cid oar ordinea lui. S-a văzut în cazul lui Ponta, s-a văzut și în iarna victoriei PSD-ALDE, se vede și acum, din păcate. Ceea ce ne conduce la o concluzie: Iohannis are o problemă permanentă cu ordinea de stat. Soluția aleasă — destabilizarea.

  Destabilizarea susținută de Iohannis a luat forma manifestațiilor cu acuzații inepte la adresa premierului, ca în cazul tragediei din 2015, sau a manifestații cu acuzații mincinoase, stupide, precum cele din iarna lui 2017, sau mai nou, acum, cu o victimă aleasă — Viorica Dăncilă. Președintele i-a cerut de 5 ori demisia, iar adulatorul său, șeful PNL a făcut exces de zel, depunând aberanta plângere penală.

  De fapt, ce ar fi Iohannis fără destabilizare? Un biciclist, un schior, un excelent vorbitor de engleză și germană?… Dar, ce rămâne din rolul de președinte, din mandatul lui Iohannis? Poate tupeul, în rest… bate vântul schimbării. Și bate al naibii!

  PSD nu are o ofertă valabilă — Dragnea e departe de un procent periculos — dar mașinăria de vot numită PSD e imbatabilă, mai ales de un PNL decăzut și de o parodie numită USR. Așa că Iohannis are nevoie mare de arma sa: destabilizarea.

  Da, știu: "stabilitate" și "predictibilitate". Eh, ghinion — s-au prins și alții că nu e vorba decât de ipocrizie. Iar asta se vede și acum, cu afacerea plângerii penale a lui Orban: "Nu comentez", spune Iohannis, dar adaugă imediat "să nu influențez ancheta". Care "anchetă", întreabă mirat Bogdan Chirieac? Cu alte cuvinte, analistul observă că Iohannis e sigur că procurorul va deschide dosar penal în urma inepțiilor lui Orban! Destabilizare? Cu siguranță!

  Interesant este că unul dintre cei mai apreciați oameni politici actuali, senatorul Daniel Zamfir, vine cu o adevărată bombă: acțiunea lui Ludovic Orban face parte dintr-un plan mai vast. Și nu orice plan, ci unul de destabilizare, urmat de apariția unui… "salvator național"!

  Într-un text publicat azi noapte, Daniel Zamfir spune că "în mod categoric, Orban și ai lui baga PNL-ul într-o fundatură" dar…

  "Nu e exclus ca să fie și asta un plan…", scrie Zamfir, completând — "Că doar vine pe turnantă, salvatorul națiunii, Dacian Julien!"

  Exact ca în 2015… Deci, Iohannis repetă figura, cam asta spune senatorul. Încă un aspect — am dat doar câteva exemple de momente de climax; dar toată "domnia" lui Iohannis nu este decât un șir de atitudini ostile guvernelor care "nu erau ale lui" — deci o destabilizare de la cap la coadă.

  Așa încât să ne pregătim: Iohannis va destabiliza guvernarea, e singurul joc pe care îl știe și singura carte pe care o are.

  Tematic

  Tăriceanu nu se încurcă - îl somează direct pe Iohannis!
  Mihai Fifor, mesaj ferm și inteligent, dar și un avertisent pentru Iohannis
  Alertă: La PSD de dezbate Suspendarea lui Iohannis!
  Exploziv! Sarcina lui Iohannis: să slăbească naţiunea română şi statul român
  Tagurile:
  destabilizare, Metodă, plan, Klaus Iohannis, România


  Știrile Zilei