03:57 16 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.27
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Victor Ciutacu

  Știrea orei: Demisionar notoriu - Ciutacu îl calcă în picioare!

  © Facebook / Nechifor Catalin Ioan
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  5721151

  Ciutacu: "Mă uit cu greață suverană: filosoful paradelii, a-nceput să te strângă cureaua de la ceas? Vezi și tu dacă s-au schimbat saltelele la Câmpina"

  BUCUREȘTI, 22 mai — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Este știrea zilei", titrează mai multe agenții, apreciind astfel demisia șefului DNA Ploiești, Lucian Onea. Onea a rămas procuror în cadrul direcției.

  Fostul șef al „unității de elită" a luat această decizie la scurt timp după ce pe numele său a fost începută urmărirea penală de către Parchetul General fiind acuzat, alături de fostul său subaltern Mircea Negulescu (zis "Portocală") că ar fi "fabricat" o declaraţie în dosarul lui Sebastian Ghiţă. Un rol important l-au avut și înregistrările și declarațiile parlamentarilor Andreea și Vlad Cosma.

  Una dintre primele reacții îi aparține lui Victor Ciutacu, unul dintre cei vizați de procurorul Onea.

  "Cică filosoful paradelii, procurorul Onea de la unitatea de elită, și-a băgat demisia, deocamdată doar din funcție, încă nu și din magistratură", scrie Ciutacu pe Facebook. "Lucică, a-nceput să te strângă cureaua de la ceas?", scrie necruțător Ciutacu.

  Apoi, cunoscutul jurnalist îi transmite procurorului Onea un mesaj personal:

  "Cum era cu flagrantul pe care mi-l pregăteai? Vezi și tu dacă s-au schimbat saltelele la Câmpina".

  Realizatorul RTV aduce aminte și de felul în care a fost atacat și denigrat când a început seria de dezvăluiri despre abuzurile DNA.

  "Acum vreun an, eram bâta mediatică a unei adunături de penali care complotau pentru subminarea independenței justiției", scrie jurnalistul.

  Azi, în schimb, "mă uit cu greață suverană la deontologii care dau știri albe, fără să le spună numele, cu Lucică și Portocală penali cu acte sau care se întorc cu spatele".

  Într-adevăr, reacțiile și chiar știrile neutre despre aceste evenimente de la DNA sau despre recunoașterea unor abuzuri și erori ale procurorilor sunt evitate de o parte a presei române, care altfel făcea titlu de prima pagină din orice știre sau "informație pe surse" de la DNA.

  Tematic

  Anticorupție la Ploiești: Polițistul sărea pe geam de frica procurorului
  Bodu: „Replica DNA la înregistrările lui Cosma compromite DNA"
  Tagurile:
  reacție, demisie, DNA Ploiești, Victor Ciutacu, Lucian Onea, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei