08:07 16 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.27
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Premierul Viorica Dăncilă

  Dăncilă îi ripostează ferm lui Iohannis. A vorbit despre bani

  © Photo: Guvernul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  39330

  Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că Guvernul are bani de salarii și pensii, ca răspuns la afirmațiile făcute marți de președintele Klaus Iohannis.

  BUCUREȘTI, 23 mai — Sputnik, Daniel George Nistor. Prim-ministrul a făcut o serie de declarații prin care vrea să elimine temerile în legătură cu o posibilă incapacitate de plată.

  "Uitați de Pilonul II, a fost o propunere a Comisiei Naționale de Prognoză neagreată de Guvern. Nu pot să vorbesc despre ceva neagreat, nici nu m-am uitat pe propunere", a spus Dăncilă, potrivit Digi24.ro.

  "În mod sigur există bani pentru pensii și salarii. Domnul ministru Eugen Teodorovici a confirmat acest lucru, nu există nicio problemă și chiar aș vrea să nu creăm îngrijorări în rândul pensionarilor sau în rândul salariaților. Sunt bani de salarii și pensii", a mai spus premierul.

  În ceea ce privește criticile legate de absorbția fondurilor europene, Viorica Dăncilă a spus că "domnul președinte a uitat să spună că face referire la perioada 2014-2020" ți că "în 2016 noi nici măcar nu aveam acreditate autoritățile de management și aveam 0 absorbție fonduri europene".

  Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marți că guvernul nu a depus suficiente proiecte pentru cheltuirea fondurilor europene primite de România în acest an și că este deja prea târziu pentru ca cele 23 miliarde de euro să fie alocate pentru proiecte privind dezvoltarea țării.

  De asemenea, Iohannis le-a cerut guvernului și PSD să răspundă la două întrebări legate de Pilonul II de pensii.

  "Ce aveți de gând cu pilonul II de pensii? Clar, răspicat, cu argumente. Mai aveți bani pentru pensii și salarii până la sfârșitul anului?" — a întrebat șeful statului.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei