20:58 12 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.62
 • USD17.22
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Mihai Ionescu, Alex Mihai Stoenescu, Adrian Năstase și Iulian Fota (de la stânga spre dreapta)

  Controversatul Iulian Fota, despre Marile Puteri. „Cine lipseşte din fotografie?"

  © Sputnik / Georgiana Arsene
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  86701

  Fostul consilier prezidenţial a vorbit despre exerciţiul practicat cu studenţii săi şi despre triunghiul de putere existent la nivel mondial.

  BUCUREŞTI, 24 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. Prezent aseară la Fundaţia Europeană Titulescu pentru a susţine o alocuţiune cu prilejul lansării cărţii „România după Malta — Ghid de lectură" semnată de Adrian Năstase, fost premier şi, actualmente, preşedinte al Fundaţiei, Iulian Fota, fost consilier prezidenţial şi director al Colegiului Naţional de Informţii a vorbit despre problematica marilor Puteri şi a atras atenţia că Uniunea Europeană nu face parte din acestea. Avem, însă, triunghiul marilor puteri reprezentat de Statele Unite ale Americii, Rusia şi China.

  „Dacă vă uitaţi în foarte multe reprezentări de-astea simbolice, caricaturi, desene, la nivel de mari puteri avem trei ţări", a explicat Fota, adăugând că, acum ceva timp, a apărut în „The Economist" un asemenea desen care înfăţişa SUA, Rusia şi China.

  Fota a precizat că face uneori un exerciţiu cu studenţii pentru a vedea dacă sunt atenţi sau dacă lucrează la ora sa.

  „Cine lipseşte din fotografie? Şi, uneori, obţin un răspuns, alteori nu sunt în stare să-l dea. Evident, Uniunea Europeană (e răspunsul corect — nota autoarei)", a precizat Fota.

  Metoda folosită de fostul consilier prezidenţial se utilizează şi la copiii mici, în acest caz observându-se o evoluţie de la jocul didactic „Al câtelea iepuraş lipseşte?", folosit la grădiniţă, la problematica marilor puteri.

  Important este, însă, ca studenţii să înveţe, chiar dacă folosirea acestei metode ridică nişte semne de întrebare la nivelul de pregătire şi de implicare al celor care vor să lucreze în domeniul informaţiilor…

  Tematic

  Apelul Rusiei către marile puteri, după eliberarea oraşului Alepp
  Ilie Şerbănescu: cu excepția Rusiei, marile puteri trăiesc pe seama altora
  Rusia, printre cele cinci mari puteri economice ale lumii
  Tagurile:
  ue lipsă, marile puteri, alocuțiune, lansare, Iulian Fota, Adrian Năstase, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei