19:11 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Grigore Culian

  Se pune de un nou episod „sufrageria" la Reprezentanţa Permanentă a României de la ONU?

  © Photo : Arhivă personală
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  424193

  Grigore Culian prezintă informaţii secrete, potrivit cărora acolo ar fi avut loc o întâlnire de taină între Kovesi şi alte nume grele.

  BUCUREŞTI, 14 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. O vizită cu prea multe semne de întrebare. Aşa se poate prezenta, succint, informaţia pe care jurnalistul Grigore Culian, fondator şi editor al celui mai prestigios ziar al românilor din Statele Unite ale Americii, „New York Magazin" o face publică pe pagina sa de Facebook.

  Culian spune că are patru întrebări pentru domnul ambasador George Maior, generate de faptul că duminică, 20 mai 2018, acesta a fost prezent la Festivalul „Ziua României" de pe Broadway, unde a semnat condica de prezenţă pentru ca, ulterior, să plece în grabă.

  „Cum vizita domnului Maior la New York nu fusese anunţată de ataşatul de presă al Ambasadei României şi presa scrisă de limba română a fost scoasă de pe „lista scurtă" a misiunii diplomatice (chiar dacă nu trece o zi fără să primim informaţii despre activitatea laborioasă a domnului George Maior în America) şi a organizatorilor Festivalului, mă voi mulţumi să-i adresez domnului Maior câteva întrebări, nu înainte de a înşira câteva „coincidenţe" pe care le-am sesizat în ziua respectivă", a scris Culian pe Facebook

  Jurnalistul începe prin a spune că duminică, 20 mai 2018, Consulul General al României la New York, Cătălin Radu Dancu, cel care în România este cunoscut drept „avocatul vedetelor", precum şi Şeful Misiunii Permanente la ONU, Ion Jinga, au lipsit de la Festival, cu toate că erau anunţaţi de organizatori printre vorbitorii care urmau să transmită mesaje românilor prezenţi la eveniment.

  În aceeaşi zi, la New York a sosit Laura Codruţa Kovesi, şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Kovesi a fost invitată să vorbească în deschiderea primei sesiuni de dezbateri a Organizaţiei Naţiunilor Unite, intitulată „15 ani de implementare a Convenţiei — tendinţe, realizări şi provocări".

  „Duminică, spre seară, în „sufrageria" Misiunii Permanente a României la ONU, situată în 38 Street colţ cu 3 Avenue, a avut loc un dineu la care, din informaţiile mele, au participat domnul ambasador George Maior, domnul ambasador Ion Jinga, domnul Consul General Cătălin Radu Dancu, doamna Laura Codruţa Kovesi şi alţi invitaţi", a precizat jurnalistul american de origine română.

  Motiv pentru care, acesta îl întreabă pe George Maior dacă este doar o coincidenţă plecarea sa urgentă de la Festival şi sosirea la New York a Laurei Codruţa Kovesi şi, tot pe acest raţionament, Culian doreşte să afle dacă absenţa de la Festival, unde erau invitaţi în calitate de vorbitori, a ambasadorului Ion Jinga şi a Consulului General Radu CătălinDancu are vreo legătură cu şefa DNA.

  Mai mult, faptul că Biroul de presă al Ambasadei României de la Washington nu a transmis nimic referitor la prezenţa lui George Maior la Festival este un nou semn de întrebare, mai ales în condiţiile în care fostul şef al SRI devenit ambasador a promis transparenţă.

  „Nu credeţi că o atitudine deschisă a dumneavoastră şi a angajaţilor Ambasadei României, responsabili cu comunicarea ar putea evita speculaţiile şi/sau interpretările, inerente din cauza lipsei unor informaţii ţinute „la secret"?", a încheiat Culian.

  Nu este pentru prima dată când Grigore Culian ia atitudine faţă de o serie de fapte sau întâmplări care afectează ţara sa de origine. Reamintim, în acest caz, mesajul său extrem de dur prin care solicita ca ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, să fie chemat de la post, pentru amestecul fără precedent al unum diplomat străin în problemele interne ale unui stat.

  Tematic

  Tudorel Toader o atacă dur pe Kovesi. Ce îi pregătește
  Știrea nopții: "Dosar devastator pentru Kovesi - turnătorie din interiorul DNA"
  Cazul Kovesi: CCR s-a răzgândit, dar un cunoscut analist e sigur de rezultat
  Cea mai gravă acuzație publică pentru Maior și SRI - "Minte, se intervenea direct!"
  Dan Andronic: „Aşa este, eram prieten cu George Maior”.
  Ultima oră. George Maior - chemat oficial de urgență la București: "A mințit"
  Tagurile:
  sufrageria, suspiciuni, întrebări, Reprezentanţa Permanentă a României de la ONU, George Maior, Laura Codruța Kovesi, SUA, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   744
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   117
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1133