14:33 17 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.50
 • USD17.28
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.62
  Laura Codruța Kovesi și Klaus Iohhanis

  Surse: "Iohannis nu o va revoca pe Kovesi - e șansa pe care o așteaptă, iată ce va urma"

  © AP Photo / Vadim Ghirda
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  462226

  Jurnalistul Victor Ciutacu are aceeași opinie: "Nu e ce vrea el? El nu semnează, ce faci?". Ar putea fi va fi o reiterare a episodului 322

  BUCUREȘTI, 30 mai, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așteptarea deciziei oficiale a Curții Constituționale în cazul Kovesi atinge cote maxime! Dar, a intervenit un element nou, mai ales după aflarea "pe surse" a admiterii acțiunii Guvernului și a ministrului Toader.

  Noul element este "ce va face Iohannis"? Va pune în aplicare decizia CCR? Ceva mai devreme, Klaus Iohannis a fost întrebat de presă pe acest subiect.

  "Indiferent ce va decide CCR voi aștepta motivarea, voi citi cu atenție și voi acționa în consecință", a declarat Iohannis fără grabă, ba chiar savurând fiecare cuvânt.

  Președintele nu este tot timpul un bun actor… De fapt, ce ar risca dacă nu ar pune decizia CCR în aplicare, se întreabă presa.

  "Dacă CCR dă în clar că ministrul Justiției o pune, ministru Justiției o dă jos", declară Victor Ciutacu. "Iese Tudorel Toader victorios și mai scrie încă o dată, dar la lege, aia mare, zice că președintele în exercițiu… și el nu semnează, ce faci?"

  Ei, acum urmează analiza care confirmă infoemațiile noastre: Iohannis a căutat "cu lumânarea" suspendarea — ori asta observă și Ciutacu.

  "Să-l suspende? Nu e ce vrea el?", întreabă jurnalistul. "Mi-e că decizia va fi una solomonică `și tu ai dreptate, și tu ai dreptate` și nu poți s-o pui în aplicare, au un talent s-o facă așa", a spus Victor Ciutacu pentru DCNews.

  Ei bine, din informațiile Sputnik, Klaus Iohannis nu va pune în aplicare decizia CCR. Aceasta, spun sursele noastre, îi va crește cota în rândul propriilor susținători, dar va demonstra și slăbiciunea PSD, care nu are ce contramăsuri să ia, decât suspendarea președintelui.

  Or, acest fapt i-ar aduce o creștere a popularității maximă, va fi o reiterare a episodului 322". În plus, toată popularitatea Laurei Kovesi în rândul radicalilor va fi preluată de Iohannis.

  Cu alte cuvinte, evaluarea noastră este clară: Klaus Iohannis nu o va revoca pe Laura Kovesi din funcție.

  Există o soluție legală, ca în cazul promulgării legilor, cum ar fi "promulgarea automată" după retrimiterea de către Parlament? Aici este o altă problemă — și s-ar putea să se ajungă din nou la CCR.

  Tematic

  CCR a admis solicitarea pentru revocarea Laurei Kovesi - decizia de la toaletă!
  A sosit ziua cea mare pentru Kovesi - azi noapte au început presiuni pe linia UE
  Tăriceanu - soluție de mare maestru! Adevărata închidere a "Statului paralel" & Kovesi!
  Ciutacu, dezvăluire și promisiune dură pentru omul de bază al lui Kovesi
  Tudorel Toader o atacă dur pe Kovesi. Ce îi pregătește
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei