01:59 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Scandalul în jurul Laurei Kodruța Kovesi (48)
  416059

  Un mesaj al Ambasadei care transmite două idei - dintre care una explică foarte clar că România nu e sat fără câini "strategici".

  BUCUREȘTI, 31 mai — Sputnik, Evan Răutu. Așteptată cu nerăbdare de opinia publică din România, reacția Ambasadei SUA a venit într-o formă ciudată. Mai mult, mesajul nu este unul oficial, ci vine ca un răspuns la o solicitare a agenției News.ro.

  Precizăm că nu se știe nici cine anume de la Ambasadă a dat acest mesaj — și nici cum a fost formulată "solicitarea" agenției în cauză.

  "Urmărim îndeaproape evenimentele. Aceasta este o problemă internă a României".

  Acesta e mesajul transmis de Ambasada SUA acum puțin timp. Aparent, mesajul „dă liber" României să-și rezolve singură problemele interne — dar, atenție, această "permisiune" este precedată de o atenționare "paternală" sau "patronală": "Urmărim îndeaproape evenimentele".

  Ce înseamnă "îndeaproape"? Stau trimișii SUA mai aproape de televizor? Sau atenționează că sunt aici, gata de a interveni, că România nu e sat fără câini… strategici.

  Reamintim că după decizia Curții Constituționale prin care se cere finalizarea procedurii de revocare a Laurei Kovesi, președinția nu a dat niciun mesaj clar. Totodată, opoziția și grupările #REZIST s-au manifestat dur la adresa CCR.

  Тема:
  Scandalul în jurul Laurei Kodruța Kovesi (48)

  Tematic

  Ofițer de informații - ”Atenție, Kovesi se pregătește de un război intern”
  Surse: "Iohannis nu o va revoca pe Kovesi - e șansa pe care o așteaptă, iată ce va urma"
  CCR a admis solicitarea pentru revocarea Laurei Kovesi - decizia de la toaletă!
  Tagurile:
  cazul ccr-kovesi, reacție, Ambasada SUA, România

  Știrile Zilei