14:22 16 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.59
 • USD17.14
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.61
  Claudiu Manda

  Claudiu Manda - cea mai înfricoșătoare dezvăluire, orice cetățean e vizat!

  © Photo: Facebook / Claudiu Manda
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  242292

  După prezentarea acestor date de către Claudiu Manda, devine obligatorie o explicație a SRI! Totuși, majoritatea populației active a fost afectată!

  BUCUREȘTI, 31 mai — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Precis în exprimare și bine documentat, așa cum a obișnuit presa de când a devenit președinte al Comisiei SRI, senatorul Claudiu Manda a făcut acum puțin timp o declarație șocantă, poate cel mai sinistru adevăr al ultimilor ani: majoritatea populației active a fost interceptată de serviciile românești!

  Iată câteva dintre afirmațiile furnizate de Claudiu Manda — bazate și pe calculele Comisiei de control a activității SRI.

  În primul rând, din 2004, după ce oamenii SUA, mai precis CIA se instalează în România, se dă o decizie a CSAT — nu o lege pentru "obținerea mandatelor de securitate națională".

  Între 2002 și 2016 SRI "a devenit organismul național de interceptare" — probabil cu referire la transformarea în CSAT a "corupției" în problemă de "Siguranță națională" și extinderea punerii în aplicare a mandatelor de interceptare, completăm noi.

  "Restrângerea drepturilor și libertăților cetățenilor prevăzute de Constituție a fost făcută la scară largă", a declarat Claudiu Manda, precizând că "Față de anul 2005, când a intrat în vigoare această lege (decizie CSAT?), avem o creștere de trei ori a mandatelor de interceptare a comunicațiilor".

  De asemenea, în anul 2014 avem 44.000 de mandate de supraveghere tehnică, a completat senatorul.

  Și acum urmează afirmația absolut șocantă, "din calculele Comisiei":

  „Putem spune că în perioada 2004-2016 au fost interceptate peste șase milioane de persoane", a spus senatorul Manda, "mi se pare niște cifre extraordinar de mari, nu putem să le comentăm noi la Comisie, însă credem că e prea mult, în contextul în care populația activă a României este de nouă milioane de oameni".

  Într-adevăr, cifrele sunt colosale — și ar trebui completat, cu rezultate… invers proporționale! Cel puțin în privința corupției, după cum afirmă #REZIST, Kovesi, Iohannis, ambasadori, oficiali europeni și SUA, jurnaliști și mulți alți "luptători anticorupție".

  Dar iată, în final, și o completare: "Cel mai lung mandat de interceptare îl regăsim în dosarul Strutinsky, care a fost interceptat aproape șase ani", a mai spus Manda, completând cu încă o dată incredibilă — în cazul Tăriceanu au fost interceptate… 80 de persoane!

  Reamintim că președintele Senatului a fost urmărit pentru „mărturie mincinoasă", fiind achitat de instanța de fond.

  Cu siguranță, aceste date merită comentate, dar mai ales constat un adevăr pe care l-am menționat la început: nebunia interceptărilor se suprapune peste "parteneriatul strategic" și intrării în NATO. Ca și crearea "Statului paralel", de altfel… 

  Oricum, după prezentarea acestor date, devine obligatorie o explicație a SRI – mai ales că vizează o perioadă lungă – în mare parte sub conducerea actualului ambasador la Washington, George Maior, și a generalului Florian Coldea, amândoi multi-medaliați la nivel de NATO și nu numai.

  Tematic

  Laura Kovesi are de acum posibilități de interceptare de nivel mondial
  "Coldea vindea la piață, acum interceptează convorbiri cu sateliții NATO"
  Comisia SRI recunoaște: "Da, e vorba de un grup de ziariști care acționează la comandă"
  Ultima oră: a apărut protocolul secret SRI - CSM: sunt două probleme majore!
  Lovitura Comisiei SRI: se confirmă oficial legătura Bruxelles-ului cu "statul paralel"
  Tagurile:
  proporții, dezvăluire, interceptări, Claudiu Manda, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei