08:11 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  785644

  "Toată lumea va fi mulțumită cu soluția găsită, dezbaterea despre soarta lui Kovesi devine o simplă gâlceavă - puneți pe pariu pe variantă!"

  BUCUREȘTI, 5 iun — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Multiple surse, bine conectate la sistemul de justiție, mi-au spus că obiectivul sistemului securistoid este de a pune presiune pe Iohannis ca în locul acelui judecător de la CCR să o numească pe Kovesi, astfel încât aceasta să aibă imunitate" — scrie preotul american de origine română Chris Terhes.

  Desigur, este de actualitate subiectul expirării mandatului judecătorului constituțional Lăzăroiu, numit în funcție în urma propunerii Președintelui României, dar ideea cu numirea Laurei Kovesi ar fi o aberație totală.

  Am folosit termenul aberație pentru că asta numai gândul ca un magistrate acuzat de multiple încălcări a Constituției ar fi propus pentru CCR!

  În privința „imunității" despre care vorbesc sursele lui Chris Terhes, e de urmărit nu numai ce a pățit fostul judecător CCR Toni Greblă, dar și teroarea pe care au mărturisit-o în aceeași perioadă mai mulți judecători CCR — dar și faptul că PSD a modificat condiția de punere sub acuzare a judecătorului CCR, actualmente fiind nevoie de 6 voturi din 9.

  "Dacă Iohannis o numește pe Kovesi la CCR se sinucide", apreciază Chris Terhes, comentând informația.

  Pe de altă parte, jurnalistul și analistul Dan Andronic comentează tema, venind cu variante.

  "Prin piață circulă o întrebare = care va fi propunerea lui Klaus Iohannis pentru postul vacant de la Curtea Constituțională?", scrie Dan Andronic, care oferă două variante de răspuns "din informațiile pe care le-am adunat de la surse diverse".

  Ei bine, cele două variante ar fi Laura Codruța Kovesi și consilierul prezidențial Simina Tănăsescu.

  "Personal, înclin spre prima variantă pentru că această sinecură este perfectă pentru Laura Codruța Kovesi", scrie Andronic, care explică prin aceea că "un mandat de 9 ani la Curtea Constituțională înseamnă nu numai salariu, mașină și șofer la scară, dar mai ales IMUNITATE!".

  Andronic explică faptul că PSD a modificat legea — "pentru punerea sub acuzare a unui judecător CCR va fi nevoie de 6 voturi din 9!". Iar cursul evenimentelor, în concepția lui Andronic, este următorul:

  "1.Klaus Iohannis semnează revocarea lui Kovesi.

  X.Laura Codruța Kovesi va fi recunoscătoare, pentru că..

  2.Klaus Iohannis semnează numirea lui Kovesi la Curtea Constituțională.

  IMUNITATE GARANTATĂ timp de 9 ani!"

  Așa că toată dezbaterea despre soarta lui Kovesi devine o simplă gâlceavă, consideră jurnalistul, iar "toată lumea va fi mulțumită cu soluția găsită", își încheie Dan Andronic "părerea".

  Este de menționat că, recent, Laura Kovesi a efectuat o deplasare în SUA, acdeptând o onorantă invitație de a conferenția la ONU. Cu acea ocazie, Laura Kovesi ar fi avut cel puțin o întâlnire specială, așa cum a dezvăluit jurnalistul american de origine română, Grigore Culian.

  Pe de altă parte, Laura Kovesi a fost puternic susținută de SUA, ceea ce face foarte probabilă găsirea unei soluții convenabile pentru procuroarea "asediată" din toate părțile, chiar dacă asta ar însemna o soluție aberantă… Nu ar fi prima dată când americanii ne impugn să acceptăm așa ceva.

  Tematic

  Savaliuc are soluția salutară în cazul Kovesi, dă peste cap amânarea!
  Mircea Badea a recunoscut: "Iată care e singura mea speranță în cazul Kovesi"
  Inedit: Unde apare Kovesi după decizia CCR - FOTO
  Procurorul general, atitudine responsabilă - o obligă pe Kovesi, pune punct!
  Ultima oră: Declarație surprinzătoare și ciudată a Ambasadei SUA în cazul CCR - Kovesi
  Ultima oră: Surpriza CCR - decizia oficială nu lasă nicio șansă pentru Iohannis și Kovesi!
  Ofițer de informații - ”Atenție, Kovesi se pregătește de un război intern”

  Știrile Zilei