08:05 16 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.27
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Tudorel Toader

  Tudorel Toader, reacție imediată și dură la Iohannis!

  © AFP 2018 / Daniel MIHAILESCU
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  3202171

  Ministrul Justiției îl avertizează pe președintele României să nu confunde noțiunile și ce înseamnă caracterul independent al magistraților

  BUCUREȘTI, 5 iun — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acum puțin timp, după terminarea alocuțiunii susținută în curtea Palatului Cotroceni cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului Înconjurător, președintele Klaus Iohannis a răspuns întrebărilor presei.

  Bineînțeles, principala temă a fost decizia Curții Constituționale în cazul revocării Laurei Kovesi.

  "Această decizie a Curţii aparent vorbeşte doar despre o chestiune foarte concretă de revocare sau nerevocare a procurorului şef DNA — în realitate, însă, sunt mult mai multe teme care apar, care sunt readuse în discuţie şi care merită discutate", a declarat Klaus Iohannis.

  Iar principala problemă ce rezultă din decizie se referă la Statutul procurorilor, consideră Iohannis.

  "Eu, personal, sunt convins şi voi acţiona în consecinţă, evident că procurorii trebuie să fie independenţi", a declarat Președintele. "Procurorii în niciun caz nu trebuie să fie controlaţi politic, procurorii nu pot fi în subordinea unui politician, fie el şi ministru".

  În consecinţă, a conschis Iohannis "orice am face noi, în România, ca stat, trebuie să asigure independenţa procurorilor pentru a garanta o justiţie independentă" — consemnează Mediafax

  La doar câteva minute, ministrul Tudorel Toader a replicat pe Facebook — profesional și dur, ca de obicei.

  "A nu se confunda independența procurorilor în instrumentarea cauzelor — constând în administrarea probatoriului, adoptarea soluțiilor legale —, cu faptul ca aceștia își desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului justiției, referitoare la administrarea justiției sau promovarea politicii penale!", a replicat acum câteva minute Tudorel Toader pe Facebook.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei