10:07 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Scandalul în jurul Laurei Kodruța Kovesi (48)
  281891

  Șefa DNA a ajuns la ședința în care se vor dezbate acțiuni deschise împotriva sa de Inspecția Judiciară - acuzații serioase, Kovesi nu declară nimic!

  BUCUREȘTI, 6 iun — Sputnik, Evan Răutu. Așteptată cu maxim interes de jurnaliști, Laura Kovesi a sosit la sediul CSM. Aici, șefa DNA va avea loc ședinţa Secţiei pentru procurori în materie disciplinară unde se va discuta o acţiune pe care Inspecţia Judiciară a început-o împotriva sa.

  La sosire, Laura Kovesi a refuzat să răspundă întrebărilor presei, indiferent de tema pe care au abordat-o jurnaliștii.

  La ședința CSM e anunțată și participarea ministrului Tudorel Toader, ceea ce va duce la o nouă confruntare între cei doi protagoniști ai celui mai mediatizat diferend al momentului.

  Pe 11 aprilie Inspecţia Judiciară anunţa demararea unei acţiuni disciplinari faţă Laura Kovesi, în urma acuzației că șefa DNA ar fi desemnat, ca membru al unei echipei de control, un magistrat aflat într-o stare vădită de incompatibilitate.

  "(…) nerespectarea dispoziţiilor procurorului ierarhic superior date în scris şi în conformitate cu legea' constând în aceea că a încălcat cu ştiinţă dispoziţiile articolului 7 alineatul (3) din Ordinul numărul 5/12.01.2016 al procurorului general al PÎCCJ, (…), prin desemnarea consilierului procurorului şef al DNA, judecător detaşat, aflat într-o vădită stare de incompatibilitate pentru efectuarea controlului tematic la două servicii teritoriale", precizează Inspecția Judiciară într-un comunicat transmis Agerpres.

  Aceeași sursă precizează că Inspecţia Judiciară "a exercitat acţiune disciplinară şi pentru săvârşirea abaterilor prevăzute de articolul 99 litera m) teza a II-a din Legea numărul 303/2004, şi anume, "nerespectarea în mod nejustificat (…) a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente".

  Agerpres menționează că Inspecţia Judiciară a exercitat alte două acţiuni disciplinare împotriva Laurei Codruţa Kovesi, ambele aflându-se pe rolul Secţiei pentru procurori.

  Тема:
  Scandalul în jurul Laurei Kodruța Kovesi (48)

  Tematic

  Știrea nopții: Soluție aberantă din SUA despre Kovesi, confirmată de Andronic!
  Savaliuc are soluția salutară în cazul Kovesi, dă peste cap amânarea!
  Mircea Badea a recunoscut: "Iată care e singura mea speranță în cazul Kovesi"
  Inedit: Unde apare Kovesi după decizia CCR - FOTO
  Tagurile:
  acțiune, confruntare, ședință, Secția pentru procurori a CSM, Toader Tudorel, Laura Codruţa Kovesi, România

  Știrile Zilei