13:19 19 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.10
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON3.99
 • UAH0.72
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  2969118

  Bine organizați, afișând o atitudine decisă și responsabilă, participanții transmit un semnal al sfârșitului activității destabilizatoare și dezbinatoare a ”Statului paralel”.

  BUCUREȘTI, 9 iunie, Sputnik, Dragoș Dumitriu. PSD a făcut dovada puterii organizatorice — o mobilizare de excepție, incredibil de discretă dar eficientă a dat peste cap estimările pesimiste. Astel, în ciuda vremii caniculare, a zilei și mai ales a orei nepotrivite, coaliția PSD — ALDE a reușit să adune un număr mare de participanți la mitingul din Piața Victoriei. Și, să nu uităm, particpanții la miting au sacrificat și marele meci ce a avut loc în această seară — finala de la Roland Garros — marele triumf la Simonei Halep!

  De fapt — este impropriu spus un miting în Piața Victoriei — pentru că participanții au ocupat și porțiuni din bulevardele adiacente. Bine organizați, afișând o atitudine decisă și repsonsabilă, însă nu vehementă, participanții au transmis și un mesaj de reconciliere socială — ca semnal al sfârșitului activității destabilizatoare și dezbinatoare a "Statului paralel". Acest mesaj a fost transmis și prin culoarea care domină mare manifestație — albul — simbolul transparenței și liniștii.

  Ca de obicei în ultimii ani, cea mai destoinică organizație s-a dovedit Doljul, organizația condusă de Olguța Vasilescu și reprezentată în prim planul bătăliei cu "Statul paralel" de Claudiu Manda, inima Olteniei deci — a venit cu peste 20.000 de membri și simpatizanți.

  Cunoscuta agenție "Știri pe surse" a anunțat (pe surse, evident) că Doljul nu va aduce nici 5000 de participanți — afirmație care a trezit mânia "Prințesei războinice" a PSD:

  "Cum puteți minți in halul asta? 5000 Doljul?", a replicat Oana Vasilescu. "Se ridica țara! Delegația PSD Dolj este cea mai numeroasa dintre cele care participa azi la mitingul de protest! 16000 cu masini și 4000 cu autocare…".

  De menționat că la miting sunt prezente mai multe personalități ale bătăliei cu "Statul paralel": deputatul Liviu Pleșoianu, avocata Ingrid Mocanu, colonelul Daniel Dragomir — iar vedete TV Mircea Badea, Andreea Sava și Victor Ciutacu sunt așteptate.

  Mircea Badea a făcut în ultimele zile un adevărat antrenament pentru protestul contra "Statului paralel", celebrul realizator TV compunând în fiecare ediție din ultimele zile "sloganuri" pentru miting.

  Cert este că mtingul PSD este o reușită — atât din punct de vedere al organizării, cât și al partcipării — "calitate și cantitate", cam acesta e comentariul, pe scurt.

  Tematic

  Procentul PSD în Capitală, înaintea marelui miting - e cel mai nou sondaj politic
  „Personalul Ambasadei SUA este sfătuit să rămână constant în stare de alertă”
  Tagurile:
  manifestație, Miting, PSD, București


  Știrile Zilei