07:48 17 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.17
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Miting PSD

  Ce nu s-a spus despre mitingul PSD de sâmbătă

  © Photo: Facebook / Lia Olguta Vasilescu
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  81132

  Oamenii veniţi din toate colţurile ţării nu au fost nici mai buni, nici mai răi decât alţi protestatari.

  BUCUREŞTI, 11 iun — Sputnik, Georgiana Arsene. S-a spus despre ei că sunt primitivi, needucaţi, asistaţi social, mizerabili şi că au venit să vadă Bucureştiul. Nu confirm şi nici nu infirm. Am văzut şi peturi pe jos, şi coji de seminţe, dar şi oameni care veniseră să susţină partidul.

  S-a spus despre ei că erau habarnişti. Dar câţi dintre cei care se erijează în formatori de opinie ştiu cu adevărat despre ce vorbesc?

  Oamenii veniţi sâmbătă din toate colţurile ţării nu erau numai cetăţeni puţin instruiţi, ci oameni din toate categoriile sociale.

  Nu au scandat lozinci puternic? Aici vina este a organizatorilor. Oamenii simpli nu aveau cultura unor evenimente de asemenea anvergură. Mulţi dintre ei, veniţi de la sate, încercau să se acomodeze cu atmosfera Capitalei.

  În schimb, am văzut ceva extrem de important: uriaşa capacitate a unui partid de a aduce în stradă sute de mii de oameni, ceea ce nu s-a mai întâmplat din 1990.

  Nu intru în discuţii despre discursul liderilor şi nici nu fac analiză de mesaj. Desigur, nimic nu este perfect, ci perfectibil, adică totul poate fi îmbunătăţit. Părerea mea în această situaţie chiar nu contează, iar oamenii adunaţi în Piaţa Victoriei şi în zonele adiacente nu veniseră să asculte discursuri interminabile.

  Capacitatea de organizare şi mobilizare a PSD rămâne cea a unui mare partid politic. Acesta este poate cel mai puternic mesaj transmis sâmbătă de mulţimea adunată. Dincolo de cuvinte, dincolo de sloganuri…

  Acest lucru trebuie să atragă atenţia şi altor forţe că se apropie alegerile europarlamentare şi locale. Şi nimeni nu ar trebui să ia în derâdere puterea acestei realităţi.

  Tematic

  Știrea zilei: Finalul cazului Kovesi. Moment decisiv, Iohannis - "să NU provoace PSD"
  Suspendarea lui Iohannis - alți lideri PSD forțează: "Trebuie, NU avem altă cale!"
  Ultima oră: PSD, decizie ciudată în legătură cu ora și locul "marelui miting"
  Pleșoianu începe în forță: "Președinții PSD și ALDE au de făcut un singur lucru!"
  Principalul susținător al lui Ponta dezvăluie: "Se va uni din nou cu PSD-ul"
  Tagurile:
  capacitate de organizare, participanți, Profil, Mobilizare, miting, PSD, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei