06:57 17 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.17
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Laura Kovesi

  Informația momentului: ”Este iminentă revocarea lui Kovesi, e chestiune de ore”

  © Photo: Radioresita
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  315880

  "Președintele Klaus Iohannis așteaptă să se încheie aceste întâlniri, să se pună punct acestor contacte externe și apoi va lua decizia"

  BUCUREȘTI, 12 iun — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Este probabil chiar iminentă o revocare a doamnei Laura Codruța Kovesi, după ce Curtea Constituțională s-a pronunțat în termeni atât de fermi", a declarat acum puțin timp unul dintre cei mai bine informați jurnaliști români, Sorin Roșca Stănescu.

  Au trecut cinci zile de la motivarea CCR, iar președintele nu s-a pronunțat în speță — și nici nu a făcut vreo declarație în aceste sens. Conform lui Roșca Stănescu, un element decisiv pentru președinte este întâlnirea cu reprezentanții Comisiei de la Veneția.

  Președintele va lua o decizie cu privire la Laura Kovesi după întâlnirea de astăzi cu delegația Comisiei de la Veneția, după ce "va pune punct acestor contacte externe".

  "Eu cred că e o chestiune de ore", spune jurnalistul. "Probabil că președintele Klaus Iohannis așteaptă să se încheie aceste întâlniri cu Comisia de la Veneția, să se pună punct acestor contacte externe și apoi va lua decizia fie a revocării, fie a determinării Laurei Kovesi, pentru a salva imaginea lui, să își dea demisia".

  Această variantă a demisiei este subliniată în mod deosebit de Roșca Stănescu, sub forma unei variante "de onoare".

  "Nu aș vrea să excludem și un scenariu al demisiei doamnei Kovesi, o demisie de onoare pentru a evita revocarea și eventual cu garanții venite din partea partenerilor noștri europeni pentru a fi plasată, după această decizie, într-o funcție externă", spune jurnalistul.

  Concluzia declarației lui Sorin Roșca Stănescu de la România Tv este în termeni de servicii speciale — "va fi extrasă".

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei