00:23 19 August 2019
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.55
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.70
  Klaus Iohannis

  Iohannis, atac șocant la Dragnea și la mitingul PSD: "Foarte proastă, un infractor!"

  © Facebook / Claudiu Pândaru
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  136933

  Iohannis a transmis o adevărată declarație de război PSD, cu atacuri care doresc să arate că nu a fost impresionat de recenta demonstrație de forță din Piața Victoriei.

  BUCUREȘTI, 12 iun — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Declarații șocante ale președintelui Klaus Iohannis cu privire la liderul PSD Liviu Dragnea. Întrebat despre acțiunea lui Daniel Horodniceanu și a mai multor magistrați după declarația lui Liviu Dragnea, Iohannis a găsit prilejul unei replici:

  "Pe bună drept s-au revoltat magistrații", a spus Iohannis, pentru a completa cu un atac extrem de dur: "Cum se trezește un politician, care mai e și infractor, să atace magistrații?

  Mai mult, Iohannis a făcut și un atac la adresa manifestării PSD.

  Dragnea a făcut aceste declarații "după ce a convocat un miting mediocru", a spus Iohannis, parcă special pentru a provoca PSD!

  Nici în privința temei mitingului, Iohannis nu s-a lăsat mai prejos — PSD justifică astefel atacurile împotriva Justiției, afirmă președintele.

  "În România nu există stat paralel", spune Iohannis, "e o invenție a pesediștilor sau a consultanților lor pentru a justifica lupta împotriva justiției și a serviciilor".

  Interesant este că singurii "consultanți" cunoscuți ai PSD sunt israelieni — sau "niște evrei", cum spunea Iohannis — deci președintele a făcut o aluzie mult prea transparentă ca să poată fie doar o coincidență.

  Klaus Iohannis nu a iertat mici declarația lui Liviu Dragnea despre „responsabilitatea partenerilor strategici, NATO și UE, în finanțarea statului paralel". Întrebat de presă, Iohannis a răspuns tăios:

  "A fost o declarație foarte proastă și contraproductivă", a spus Iohannis, adăugând retorica sa binecunoscută cu privire la "Statul paralel".

  Cu alte cuvinte, Iohannis a transmis o adevărată declarație de război PSD-ului, cu atacuri care doresc să arate că nu a fost impresionat de recenta demonstrație de forță din Piața Victoriei. De altfel, în timpul conferinței de presă, președintele a declarat că nu se teme de suspendare, pentru că "nu există niciun motiv".

  Este de așteptat replica PSD — dacă nu cumva Mircea Badea va avea dreptate, iar pesediștii se vor manifesta prin "tristețe". 

  Tematic

  Iohannis dă peste cap totul în cazul Kovesi
  Ultima oră: Tudorel Toader îi trimite lui Iohannis adresa pentru noul procuror șef!
  Știrea zilei: Finalul cazului Kovesi. Moment decisiv, Iohannis - "să NU provoace PSD"
  Tagurile:
  penali, stat paralel, declarații, atac, miting, PSD, Klaus Iohannis, Liviu Dragnea, România


  Știrile Zilei