21:42 17 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.17
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Hans Klemm

  Acuzaţii dure la adresa ambasadorului american: „a făcut orice pentru a rămâne în funcţie"

  constantanoastra.ro
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  97972

  Un cunoscut politolog susţine că diplomatul s-a remarcat prin poziţiile de susţinere făţişă a politicii de încălcare a Drepturilor Omului.

  BUCUREŞTI, 12 iun — Sputnik, Georgiana Arsene. După ce Raportul Departamentului de Stat al SUA a arătat iar cât de corupţi şi intoleranţi suntem, apar voci care susţin că ambasadorul american la Bucureşti ar fi „girat", practic, o serie de manifestări împotriva drepturilor omului.

  Informaţia a fost făcută publică de politologul Gelu Vişan pe blogul său, acolo unde afirmă, fără ocolişuri, că diplomatul nu a văzut sau amendat vreun abuz al procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

  „După schimbarea şefului Departamentului de Stat al SUA şi numirea în această poziţie a lui Mike Pompeo, schimbarea lui Hans Klemm a devenit o chestiune de timp, el remarcându-se în mod special pentru poziţiile de susţinere făţişă a politicii de încălcare a Drepturilor Omului în România promovată de Laura Codruţa Kovesi", a precizat Vişan.  Politologul susţine că inducerea în eroare a Departamentului de Stat privind critica modificării de către Parlament a Legilor Justiţiei, dar, mai ales, susţinerea făţişă a manifestaţiilor #Rezist, alături de creşterea sentimentului antiamerican în România sunt tot atâtea motive de schimbare a ambasadorului SUA.

  Mai mult, Vişan face afirmaţii extrem de grave şi spune că ambasadorul a făcut mai mult politica lui George Soros şi a lui Hilary Clinton decât pe cea a lui Donald Trump.

  Urmarea este dramatică pentru şefa DNA, care pierde sprijinul american, pentru că SUA nu vor să îşi lege numele de poliţia politică şi de procesele care vor urma pentru Drepturile Omului în România.

  Reamintim că, imediat după publicarea raportului, jurnalistul Ion Cristoiu a catalogat drept „un delir cu ştampilă" documentul american şi a taxat dur derapajele existente acolo. Desigur, pe domeniul său, adică pe mass-media, dar acestea există la toate categoriile. Raportul a arătat de parcă ar fi fost scris de cineva din România.

  Revenind, declaraţiile lui Vişan nu fac decât să arate că SUA ne tratează exact cum merităm, ca pe nişte simple unelte, bune să îi servim interesele vremelnice. În acelaşi timp, însă, dăm cu piciorul Rusiei, stat cu care am putea avea relaţii economice excelente, dar care este demonizată de presa şi o parte a societăţii civile din ţara noastră cu orice prilej.

  Tematic

  Adjuncta lui Hans Klemm calcă în picioare valorile creştine româneşti
  „Am scris negru pe alb: de rechemare de la post a ambasadorului Hans G. Klemm”
  Şoc! „Schimbarea lui Klemm devine o certitudine care se va materializa rapid!”
  Pleșoianu, reacție dură și acuzație foarte gravă la adresa lui Klemm
  A ieșit la iveală: ce vrea Klemm - replica perfectă a Vioricăi Dăncilă!
  Tagurile:
  atac, Gelu Vișan, Hans Klemm, SUA, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei