01:00 19 August 2019
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.55
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.70
  Laura Codruța Kovesi

  Ultima oră: Coincidență sau strategie - Kovesi și Dragnea, sentințe în același timp!

  © Photo: Facebook / Gandul
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  281740

  Deciziile în două dosare vitale pentru cele două personalități - plasate chiar în "intervalul rezonabil" despre care vorbea președintele Klaus Iohannis

  BUCUREȘTI, 13 iun — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acum puțin timp, procurorii au dezbătut o decizie vitală pentru rezolvarea celui mai mediatizat caz din România — revocarea Laurei Kovesi.

  După cum se știe, sentința în dosarul "Angajări la PSD" a fost amânată de ÎCCJ pentru 21 iunie. Atunci, Liviu Dragnea ar putea afla cea mai importantă sentință din viață. O sentință care i-ar putea da, prin achitare, puterea de a-și duce la bun sfârșit marile planuri politice.

  Dar, în cazul unei sentințe nefericite, cel mai puternic lider politic român ar fi scos din prim planul scenei — fapt care nu ar fi unic, dacă ne gândim la Adrian Năstase sau chiar la Viorel Hrebenciuc.

  Interesant este secția pentru Procurori în materie disciplinară a rămas acum puțin timp în pronunțare în cauza în care Inspecția Judiciară consideră că Laura Kovesi a comis o abatere disciplinare prin neprezentarea la comisia parlamentară de anchetă.

  Decizia a fost amânată pentru 20 iunie, deci cu o zi înaintea sentinței lui Liviu Dragnea. Cum până atunci mai este doar o săptămână, deci un "interval rezonabil", cum a spus președintele Iohannis, este clar că decizia CSM, într-un caz foarte important pentru argumentația revocării — va conta mult pentru decizia lui Iohannis.

  Deci, dacă procurorii vor da decizia pe 20, e foarte posibil ca a doua zi, pe 21, Iohannis să se pronunțe în cazul Kovesi. O condamnare a lui Dragnea, în paralel cu o "achitare" previzibilă a Laurei Kovesi de către secția de procurori a CSM — ar potența un refuz al lui Iohannis de a pune în aplicare decizia CCR, revocarea Laurei Kovesi.

  Cu alte cuvinte, această plasare exact în "intervalul rezonabil" al lui Iohannis, este doar o coincidență sau e parte a unei strategii?

  Tematic

  Sentinţa în dosarul lui Liviu Dragnea e pe față! Ce știe un important om din PSD
  Înalta Curte l-a judecat vineri pe Dragnea. Ce au decis judecătorii


  Știrile Zilei