07:21 17 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.17
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Protest la București. 9 iunie 2018

  Suspendarea lui Iohannis devine o certitudine! Alt greu PSD e de acord cu Olguța!

  © AFP 2018 / Daniel MIHAILESCU
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  63321

  Unul după altul, liderii care reprezintă organizații puternice încep să se pronunțe pentru suspendare, ca și reprezentanții cei mai vocali și radicali ai PSD.

  BUCUREȘTI, 13 iun — Sputnik, Dragoș Dumitriu. După ce Lia Olguța Vasilescu, șefa celei mai dinamice organizații PSD din țară, Dolj, a anunțat ca foarte posibilă demararea acțiunii de suspendare a președintelui Iohannis, acum, un alt lider foarte puternic al PSD se alătură acestui mesaj.

  "Şi eu sunt de aceeaşi părere cu doamna vicepreşedinte Olguţa Vasilescu, dar va fi o decizie a partidului, nu vom lua o decizie separate", a declarat vicepremierul Paul Stănescu, președintele filialei Olt.

  Fiecare îşi spune punctul de vedere, dar va fi o decizie în partid, precizează Stănescu. „Da şi eu spun că trebuie suspendat în momentul în care nu semnează revocarea", a declarat Paul Stănescu, transmite Agerpres.

  "Dacă termenul nu va fi rezonabil şi nu va aplica această decizie a Curţii, atunci cu certitudine va fi posibilă o suspendare pe încălcarea Constituţiei", a declarat ieri Lia Olguța Vasilescu. "Preşedintele României se poate suspenda în măsura în care încalcă prevederile Constituţiei, este motiv clar de suspendare".

  Dar, atrage atenția Vasilescu, "Nu este luată nicio decizie până acum în cadrul coaliţiei de guvernare sau a Partidului Social Democrat".

  Aceeași opinie o are și Paul Stănescu: "O să aşteptăm să vedem".

  "În momentul în care va spune că nu este de acord cu decizia CCR, sigur, în partid, vom decide ce facem în continuare, vom analiza din toate punctele de vedere şi vom lua o decizie în partid", a declarat acum puțin timp Paul Stănescu, la Palatul Parlamentului, transmite Agerpres.

  Paul Stănescu i-a făcut și o urare preşedintelui cu ocazia zilei de naştere: "La mulţi ani şi să respecte legile".

  În concluzie, liderii care reprezintă organizații puternice se pronunță pentru suspendare (dacă va exista motiv, desigur), ca și reprezentanții cei mai vocali ai PSD. Împotriva par a fi câțiva politicieni experimentați ai PSD, cum ar fi Eugen Nicolicea — dar care nu are în spate o organizație puternică.

  Deci, e posibil ca organizațiile, membri PSD, să fie factorul de presiune pentru un demers radical în relația cu Iohannis. 

  Tematic

  Ultima oră: Coincidență sau strategie - Kovesi și Dragnea, sentințe în același timp!
  Chiar de ziua sa, Iohannis se pretează la un atac urât la adresa Vioricăi Dăncilă
  Sentinţa în dosarul lui Liviu Dragnea e pe față! Ce știe un important om din PSD
  Olguţa Vasilescu despre Iohannis şi deciziei CCR: "Este motiv clar de suspendare"
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei