03:46 21 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.59
 • USD18.21
 • RUB0.29
 • RON4.35
 • UAH0.69
  Tudorel Toader

  Tudorel Toader, avertisment extrem despre Iohannis: "Este cel mai periculos!"

  © AFP 2019 / Daniel MIHAILESCU
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  150621

  În plin conflict și într-o perioadă în care PSD se gândește din ce în ce mai serios la suspendarea președintelui, ministrul Justiției vine cu o declarație incendiară.

  BUCUREȘTI, 13 iun — Sputnik, Evan Răutu. "Cu siguranță pot să vă spun că, în lunga mea experiență în sistemul judiciar, cred că ceea ce face preşedintele azi este cel mai periculos precedent pentru statul de drept", a declarat astăzi ministrul Tudorel Toader.

  Este cel mai periculos precedent "pentru că e pentru prima dată când un demnitar pune în discuție respectarea și aplicarea legii fundamentale, aplicarea și respectarea unei decizii CCR", a explicat ministrul Justiției.

  Toader a subliniat dimensiunea incidentului prin aceea că ministrul Justiției reprezintă o autoritate în sens constituțional, "dar de data aceasta nerespectarea Constituției capătă dimensiunea unui diferend de rang constituțional între puterile statului".

  "Iar acum, puterile statului urmează să caute soluția acestei nerespectări a deciziei", a completat Toader, transmite Digi24.

  În privința declarației lui Liviu Dragnea la adresa magistraților care se ocupă de plângerea lui Ludovic Orban împotriva premierului Dăncilă, Tudorel Toader a adoptat o atitudine profesională și politică, totodată?

  "Nu comentez ceea ce declară alții, fie el și președintele republicii, care a devenit foarte cunoscător în ale dreptului constituțional", a declarat Toader.

  Reamintim că președintele Iohannis a declarat „Pe bună dreptate s-au revoltat magistrații, văzând cum se trezește un politician, care mai e și infractor, să se ducă la televizor și să amenințe acolo procurorii, după ce a convocat un miting mediocru antijustiție."

  Tematic

  Tudorel Toader a mai făcut un pas foarte important pentru "Legile Justiției"
  Ultima oră: Tudorel Toader îi trimite lui Iohannis adresa pentru noul procuror șef!
  Tudorel Toader, noi declarații - mesaje tăioase pentru Opoziție și Iohannis!
  Conflictul Iohannis-Toader a luat sfârșit. Soarta lui Kovesi, decisă de CCR
  Tudorel Toader, oficial, despre aducerea în țară a Elenei Udrea!


  Știrile Zilei