19:12 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Klaus Iohannis

  A descoperit şi Iohannis haosul din învăţământul românesc – „se face după ureche”

  © Photo: Facebook / Klaus Iohannis
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1079 0 0

  Preşedintele, a cărui meserie este cea de profesor de fizică, a prezentat, la modul general, starea de fapt din educaţie.

  BUCUREŞTI, 13 iun — Sputnik, Georgiana Arsene. Şeful statului a declarat că politica educaţională din ţara noastră se face după ureche. Acesta a dat ca exemplu numărul mare de legi ale Educaţiei, despre care susţine că au adesea prevederi contradictorii.

  „Numărul mare de legi ale Educaţiei, adesea cu prevederi contradictorii, denotă că la noi se face politică educaţională după ureche. Chiar raportul lansat astăzi arată că multe eşecuri pot fi explicate prin politici nesănătoase şi ineficiente", a declarat Iohannis potrivit stiripesurse.ro, precizând, totodată, că riscurile unei abordări haotice sunt foarte mari şi rezultatele pot fi foarte grave.

  Interesant este că, de când a devenit preşedinte, Iohannis nu a întreprins nimic constructiv pentru sistemul de învăţământ, ba, chiar mai mult, a demonstrat că nu cunoaşte nici ceea ce se face deja, situaţie bine reflectată de declaraţia fostului ministru al Educaţiei, Liviu Pop, despre care Sputnik a scris deja aici.

  Declaraţia şefului statului poate fi interpretată şi ca o declaraţie politică, având în vedere că la cârma Ministerului Educaţiei se află un social democrat.

  Să nu uităm că Iohannis este cadru didactic, situaţie în care declaraţia de azi putea fi mai nuanţată, nu generalistă, simplistă şi plină de clişee. 

  "Din dorința de a găsi soluții pentru viitor, am lansat consultările din cadrul proiectului 'România educată'. Alternativa de a continua fără viziune în Educație este una de instituire a haosului. Numărul mare de legi ale Educației, adesea cu prevederi contradictorii, denontă că șa noi se face politică educațională după ureche. Chiar raportul lansat astăzi arată că multe eșecuri pot fi explicate prin politici nesănătoase și ineficiente. Riscurile unei abordări haotice sunt foarte mari și rezultatele pot fi foarte grave", a declarat Klaus Iohannis.

  Tematic

  Dragomir: „La cel mai înalt nivel sunt şi plagiatori furăcioşi analfabeţi”
  Noul analfabetism
  Șocant: 42% dintre elevii români sunt analfabeți funcționali
  Tagurile:
  analfabetism, învățământ, Educație, Klaus Iohannis, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   753
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   117
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1133