06:43 25 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Tudorel Toader

  Toader câștigă: are răspunsul și desființează atacul european - "Vorbește în numele lui!"

  © Photo: Guvernul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  223510

  Un oficial european a atacat schimbările din Justiție și a transmis amenințări lui Toader - acum acesta îl trimite la plimbare, chiar cu răspunsul instituției europene!

  BUCUREȘTI, 14 iun — Sputnik, Dragoș Dumitriu. La finele săptămânii trecute, slovenul Drago Kos, recomandat drept "directorul structurii anticoruptie a OECD — Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică" a acordat agenției ziare.com un interviu incendiar.

  Oficialul european făcea nu numai o serie de afirmații dure în urma deciziei CCR și a proiectelor de modificare a legilor Justiției, el apără DNA și formula adevărate amenințări la adresa ministrului Justiției, Tudorel Toader.

  "DNA este una dintre poveștile de succes în lupta anticorupție la nivel mondial, actualul guvern al României nu vrea să continue lupta împotriva corupției la nivel înalt și face orice pentru a găsi o scuză în acest sens, este o tactică obișnuită a autorilor faptelor de corupție și a aliaților lor" —acestea sunt câteva dintre afirmațiile lui Kos din interviul dat ziare.com, prezentat și de noi.

  Iar interviul halucinant conține, așa cum menționam, și o amenințare directă la adresa ministrului Toader.

  „Ministrul vostru al Justiției va învața curând, într-un mod dur, că este într-o mare eroare", a declarat, incredibil Kos, completând "Îmi pare rău că imaginea țării are de suferit din cauza declarațiilor lui impulsive".

  Ei bine, reacția lui Tudorel Toader a fost imediată: "Ameninţări de la OECD, sau manipulări interne?", se întreba ministrul, anunţând că va întreprinde un demers, luni, 4 iunie, chiar la prima oră, pe lângă OECD.

  "Luni dimineaţă,mă voi adresa OECD pentru a comunica în mod oficial dacă afirmațiile dlui Drago Kos au fost făcute în nume propriu sau în numele OECD, așa cum acreditează titlul materialului întocmit de Ziare.com".

  Zis și făcut, iar aseară târziu, ministrul a publicat rezultatul demersului său. Iată ce a transmis ministrul din "corespondența purtată" cu OECD:

  "Drago Kos nu este șeful structurii anticorupție din OECD. D. Kos este preşedintele Grupului de lucru pentru tranzacţii comerciale internaţionale".

  Iar concluzia rezultată este clară: "D. Kos nu a vorbit în numele OECD!", scrie ministrul, reproducând și mesajul OECD.

  „Nu putem comenta pe marginea modului în care părerile dlui Kos au fost reflectate de presa din România" — transmite OECD.

  Deci, ministrul Tudorel Toader transmite ca o notă concluzivă pe pagina sa de Facebook: "Dezinformarea din ziare.com".

  Postare Tudorel Toader
  Postare Tudorel Toader

  Tematic

  Tudorel Toader, avertisment extrem despre Iohannis: "Este cel mai periculos!"
  Tudorel Toader a mai făcut un pas foarte important pentru "Legile Justiției"
  Ultima oră: Tudorel Toader îi trimite lui Iohannis adresa pentru noul procuror șef!
  Tudorel Toader, noi declarații - mesaje tăioase pentru Opoziție și Iohannis!
  Conflictul Iohannis-Toader a luat sfârșit. Soarta lui Kovesi, decisă de CCR
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei