19:29 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Traian Băsescu

  Primăria lui Boc execută partidul lui Băsescu pentru câteva mii de lei

  © AFP 2019 / JOHN THYS
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  148 0 0

  Partidul Mişcarea Populară nu a vrut să achite de bunăvoie datoria faţă de Compania de Transport Public Cluj Napoca, aflată în subordinea Primăriei.

  BUCUREŞTI, 18 iun — Sputnik, Georgiana Arsene. Judecătoria Cluj-Napoca a încuviinţat executarea silită cerută de Compania de Transport Public Cluj Napoca, prin executor judecătoresc, împotriva Partidului Mişcarea Populară — Filiala Cluj. Şi aceasta deoarece formaţiunea politică nu a plătit suma de 3582 de lei, cât a costat transportul tur-retur pe ruta Cluj — Bucureşti al membrilor filialei clujene care au participat la mitingul din 15 martie 2014. Acum, la suma de plată se adaugă şi penalităţi în valoare de 3800 de lei.

  Actualul preşedinte al PMP Cluj, Vasile Cristian Lungu, spune că este executată fosta filială, care a funcţionat cu cod de identificare fiscală din Bucureşti, actuala filială având CIF propriu. Fosta filială a fost condusă de Adrian Gurzău, finul Elenei Udrea, care între timp a fost condamnat într-un dosar de corupţie, precizează stiripesurse.ro

  Înainte de executarea silită, Compania de Transport Public Cluj Napoca a dat partidul în judecată şi, în noiembrie 2017, a câştigat procesul. Pârâtul a fost obligat să achite suma de 3582,76 lei reprezentând contravaloarea prestări transport de persoane neachitate, precum şi la plata sumei de 3808,47 lei, reprezentând penalităţi de întârziere calculate până la data de 16.03.2017, potrivit sentinţei.

  Situaţia a fost mai complicată, deoarece PMP nu s-a conformat de bunăvoie, motiv pentru care Compania de Transport Public Cluj Napoca s-a văzut nevoită să apeleze la un executor judecătoresc.

  A obţinut încuviinţarea executării silite în instanţă printr-o încheiere civilă recentă.

  Tematic

  Membrii PMP, îndemnaţi să îi spună adevărul lui Traian Băsescu: „E chiar greu?"
  Premierul lui Băsescu fuge din PMP! Detalii din culise
  „Copilul lui Băsescu" de la tineret a plecat la PSD. Legătura cu Eugen Tomac
  Dezvăluiri explozive! Tomac – „ofiţer acoperit plantat lângă Băsescu”
  Tagurile:
  executare silită, datorie, Primăria Cluj, PMP, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei