08:28 10 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.20
 • RUB0.26
 • RON4.21
 • UAH0.62
  Ingrid Mocanu

  Ingrid dă tare: arată ce "mutilează penalii" și dă "Paradeală multă" pentru #REZIST

  © Photo: Facebook / Ingrid Mocanu
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  3114121

  Ingrid Mocanu scoate flăcări: "Propaganda ne mințea în față! Nu vă e rușine, mincinoșilor? Urlați ca disperații prin studiouri! Veți ajunge în iad ticăloșilor!"

  BUCUREȘTI, 19 iun — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Cică e jale la Sistem UM Tv: penalii "mutilează" Codul de Procedură Penală", comentează ironic cunoscuta juristă Ingrid Mocanu. Opoziția a acuzat această grabă în care s-au derulat lucrările și votul dat seara, târziu.

  Raluca Turcan a declarat după votul din plenul Camerei Deputaţilor că sunt greu de evaluat consecinţele și că sunt create "condiţii să scape nu doar corupții, ci şi violatorii sau criminalii".

  "Tot noaptea, tot prin abuz şi lipsă de dezbatere. Este o coaliţie toxică pentru România! Este o zi extrem de tristă pentru România. Consecinţele vor fi greu de evaluat. Sunt create condiţii să scape nu doar corupții, ci şi violatorii sau criminalii", a declarat Raluca Turcan, transmite Digi24.

  De cu totul altă opinie este Ingrid Mocanu, care explică, pe scurt "esența" acestor modificări la Codul de Procedură Penală:

  — "probele constatate nule pe tot parcursului procesului vor fi eliminate, nu doar cele din etapa inițială, de început, a procesului;

  — nu mai pot fi utilizați martori acoperiți, descoperiți, etc de mai multe ori și nici multi-acoperiți;

  — nu mai pot fi dispuse condamnări exclusiv în baza unor declarații ale unor denunțători care beneficiază de reduceri de pedepse, ci trebuie aduse și alte probe".

  O altă modificare "esențială" vizează mandatele de siguranță națională, observă Ingrid Mocanu, deci e cobra chiar de cel mai important scandal al perioadei.

  "Nu mai poți utiliza mandate de siguranță națională pentru a proba fapte care nu sunt de siguranță națională — de parcă nu era la mintea cocoșului că nu se poate?!", scrie Ingrid Mocanu, completând ironic modul de interpretare al susținătorilor "statului paralel" — "Șoc! Ce nelegalitate fac ăștia";

  Iar reacțiile celor care se opun modificărilor o conduc pe bătăioasa avocată la o concluzie:

  "În tot timpul ăsta, propaganda ne mințea în față că nu există dosare care să fie instrumentate așa, că toate au probe, nu denunțuri, probe legale, nu ilegale etc, bla-bla-bla", scrie Ingrid Mocanu pe pagina de Facebook

  Păi atunci de ce vă agitați #băbăieți, întreabă ironic avocata. "Dacă oricum nu era așa cum ziceam noi că faceți, cum se "mutilează" legislația?", continuă, logic, Ingrid Mocanu.

  "Nu vă e rușine, mincinoșilor? Stau oameni nevinovați prin pușcării și voi urlați ca disperații prin studiouri!", încheie vituperant Ingrid Mocanu, finalizând cu două "haștaguri: "#vețiajungeîniadticăloșilor" și "#spersăpățițiparadealămultă".

  Tematic

  Lovitură de teatru: Pleșoianu și Ingrid Mocanu au învins! Noua temă a mitingului
  Campanie puternică a lui Ponta. Ingrid Mocanu denunță cine e în spatele lui
  Știrea nopții: Ingrid Mocanu îl face praf pe "prea cinstitul" de la PNL - date șocante!
  Ingrid Mocanu, acuzații grave după lovitura de la Curtea Supremă
  Ingrid Mocanu o face praf pe Laura Kovesi: "Fugiți în Costa Rica!"
  Ingrid Mocanu, replici cu celebru urmărit internațional: "Nu a fost o dezlănțuire"
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei