02:40 17 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.17
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Horodniceanu și Kovesi

  Iohannis, răspunsuri sfidătoare la cele mai importante subiecte!

  © Photo : https://www.luju.ro/magistrati/diicot
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  74732

  Președintele, comportament arogant cu presa, dă răspunsuri care pe pun pe gânduri la principalele teme de interes - Kovesi și Horodniceanu

  BUCUREȘTI, 19 iun — Sputnik, Evan Răutu. Declarații scurte și în doi peri ale președintelui Klaus Iohannis pe temele principale ale zilei: revocarea șefei DNA, Laura Kovesi, și numirea șefului DIICOT.

  Pe acest din urmă subiect, există un diferend între ministrul Tudorel Toader și un grup de procurori care au semnat o scrisoare pentru menținerea lui Daniel Horodniceanu și respingerea lui Felix Bănilă, propunerea lui Toader.

  În fapt, procurorii DIICOT au decis, ieri, în Adunarea Generală, să îi trimită preşedintelui Iohannis o scrisoare prin care să îi cer să respingă propunerea de numire a procurorului Felix Bănilă la conducerea DIICOT. Adunarea Generală a DIICOT ar fi luat decizia cu 154 de voturi "pentru" şi 47 "împotrivă", transmite "Știri pe surse".

  În acest context, președintele Klaus Iohannis a declarat azi că va lua o decizie în această chestiune, lăsând să se înțeleagă că va ține seama de dorința procurorilor DIICOT.

  "Răspunsul pe care îl am o să-l aflați atunci când este, fiindcă eu trebuie să iau o decizie în această chestiune, dar asta nu așa pe stradă", a declarat Klaus Iohannis acum puțin timp.

  În același dialog cu presa, președintele a dat de înțeles, în același stil "mai de sus", că șefa DNA nu va fi revocată sătptămâna aceasta.

  "Mai puţin se pune această chestiune, a spus Iohannis, care a completat cu subînțeles "și această săptămână este dedicată cititului".

  Mai mult, Iohannis a răspuns cu un NU sec la întrebarea dacă a mai discutat cu Laura Kovesi în această perioadă. 

  Tematic

  Analist apropiat PSD, ipoteză șoc: "Kovesi NU va fi revocată ci... ministru al Justiției!"
  Savaliuc aruncă bomba: "Se încearcă o negociere cheie, ascunsă, cu Laura Kovesi"
  Iohannis dă peste cap totul în cazul Kovesi
  Dragomir, atac dur la Horodniceanu: „Începem cu un prim document..."
  Șoc la varful DIICOT. Horodniceanu, dosar la DNA
  Tagurile:
  răspunsuri, situație, conducere, DNA, DIICOT, Daniel Horodniceanu, Laura Codruța Kovesi, Klaus Iohannis, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei