08:23 20 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.40
 • USD18.20
 • RUB0.28
 • RON4.31
 • UAH0.69
  Presa, la tribunal

  Scandalul anului ia amploare - "Este o nenorocire", s-a afirmat la Curtea Supremă!

  © Photo: Facebook / Lia Olguta Vasilescu
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  111140

  Se amplifică: Serviciul Român de Informaţii, Parchetul General şi Curtea Supremă sunt implicate într-un scandal unic pe plan mondial - fals la nivelul cel mai înalt!

  BUCUREȘTI, 19 iun — Spunik, Dragoș Dumitriu. Nicolae Popa, fostul preşedinte al Curții Supreme de Justiție, s-a prezentat acum puțin timp la ÎCCJ pentru a ridica o copie a Protocolului de cooperare încheiat în anul 2009 între ÎCCJ, Parchetul General şi SRI,

  Reamintim că pe document apare semnătura lui Nicolae Popa, dar fostul președinte al ÎCCJ a dezlănțuit un scandal unic în lume — reclamând că i s-a falsificat iscălitura!

  Nicolae Popa a discutat cu şefa actuală a instanţei supreme, Cristina Tarcea și a ridicat atât copia după Protocol cât şi documente privind pensionarea sa.

  După ce a ridicat documentele, Popa a făcut o delarație scurtă, dar care amplifică scandalul:

  "Este o nenorocire acolo", a declarat Nicolae Popa, "referindu-se la conţinutul protocolului", precizează agenția națională Agerpres

  Aceeași sursă afirmă că Nicolae Popa a evitat să declare dacă va solicita o expertiză grafoscopică în legătură cu semnătura sa, menționând că "doreşte să studieze mai întâi documentul şi apoi va lua o decizie".

  Așa cum a prezentat Sputnik, ieri, Serviciul Român de Informaţii a declasificat și a publicat Protocolul de cooperare cu Parchetul general şi Curtea Supremă.

  Pe document apar semnăturile lui George Maior și a Laurei Codruţa Kovesi, dar şi lui Nicolae Popa, care a contestat autenticitatea iscăliturii, acuzând deci o FALSIFICARE la cel mai înalt nivel.

  Tematic

  Știrea nopții: "Protocoalele" au început odată cu accesul SUA la facilități militare
  Începe valul de procese după Protocolul SRI de azi: primul, Sorin Roșca Stănescu!
  Ultima oră: a apărut protocolul secret SRI - CSM: sunt două probleme majore!
  Tagurile:
  ridicare copie, declarație, Protocolului SRI - Parchetul General, ÎCCJ, Nicolae Popa, România


  Știrile Zilei