05:45 12 Mai 2021
În direct
 • EUR21.63
 • USD17.79
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  272054

  Manifestațiile de protest devin tot mai violente - sunt îmbrânceli cu jandarmii iar mesajele ofensatoare cresc în intensitate

  BUCUREȘTI, 20 iun  — Sputnik, Evan Răutu. Câteva sute de persoane au blocat la această oră Piața Victoriei. Protestatarii au folosit și o mașină, cu care au pătruns pe spațiul necirculat din fața Guvernului. Inițial, jandarmii nu au intervenit.

  Ulterior, după intervenția jandarmilor, care încearcă să instaleze garduri de protecție, manifestanții au reacționat, și s-a ajuns la îmbrânceli. Protestatarii s-au întins pe carosabil.

  Mitingul are ca motiv votul din Parlament pentru modificarea Codului de Procedură Penală. Ca de obicei, lozincile vizează Coaliția și liderii săi, Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă.

  În același timp, la Sibiu are loc un protest, dar nu s-au înregistrat violențe.

  Astăzi, un grup de manifestanți a pătruns în Parlament, afișând pancarte și strigând mesaje ofensatoare la adresa parlamentarilor în general și a unora, în mod special.

  Afară, în fașa Parlamentului, un grup de cîteva sute de manifestanți au protestat strigând mesaje acuzatoare la adresa Coaliției și cerând demisia Guvernului. Parlamentarul Nicolae Bacalbașa a fost agresat fizic, fiind nevoie de intervenția Jandarmeriei.

  Update:

  Câțiva manifestanți au fost ridicați de jandarmi. Mulțimea continuă să se adune în Piața Victoriei. Printre manifestanți sunt prezente persoane cunoscute ca fiind violente, transmit mai multe mass media.

  Proteste la București, 20-21 iunie 2018
  © AFP 2021 / Adrian Catu
  Protest la București. 20 iunie 2018

  Printre cei ridicați de jandarmi se află și Mihai Dide, unul dintre liderii manifestanților, transmite ”Știri pe surse”.

  Update:

  În fața guvernului sunt prezente trupe speciale ale Jandarmeriei, cu căști și cu scuturi și bastoane. Ceea ce înseamnă că pericolul de violențe este semnificativ.

  Tagurile:
  protest, Piața Victoriei, București, România

  Știrile Zilei