10:14 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  11610

  Acesta a prezentat, pe pagina sa de Facebook, rezumatul discuţiilor purtate cu un profesor din Portugalia.

  BUCUREŞTI, 21 iun — Sputnik, Georgiana Arsene. Mişcările anti guvernamentale din Bucureşti suscită interesul europenilor. Aceasta este concluzia comentariului scris de analistul politic Bogdan Duca pe reţeaua de socializare.

  Duca povesteşte că, în urma unei discuţii purtate cu un profesor din Portugalia, a aflat că evenimentele din România nu sunt un fapt izolat. Şi aceasta pentru că, sub umbrela luptei anticorupţie, se duc adevărate lupte.

  „Ieri, un profesor din Portugalia mă întreba de golaniada din Bucureşti. Când i-am povestit părerea mea, mi-a dat repede dreptate: nu suntem singura ţară în care lupta anticorupţie e doar un pretext pentru lupta pentru dobândirea hegemoniei ideologice", a scris Bogdan Duca.

  Concluzia la care au ajuns cei doi este că Europa are nevoie acum de un nou tip de radicalism, unul de centru-extremul centru, al apărării cu fermitate a moderaţiei.

  Menţionăm că protestele care au avut loc ieri în Bucureşti şi în alte câteva oraşe ale ţării s-au desfăşurat sub umbrela luptei anticorupţie. Ei au manifestat faţă de modificarea codurilor penale.

  Dacă, până acum, aceste evenimente nu înregistrau incidente majore, ieri s-a observat că situaţia poate să scape uşor de sub control, manifestările derulându-se într-un climat tensionat.

  De altfel, înainte de protestele din Piaţa Victoriei, a mai avut loc un protest la Parlament, iar deputatul Partidului Social Democrat, Nicolae Bacalbaşa, a fost agresat de un individ pe care forţele de odine nu l-au identificat sau reţinut.

  Mai multe persoane vocale din spaţiul public au atras atenţia asupra gravităţii situaţiei, mulţi asemănând evenimentele din România cu începutul unui adevărat Maidan.

  Tematic

  Atenție la o avertizare realistă: "A provocat un război civil - NU suntem departe"
  Tagurile:
  opinie, pretext, Lupta cu corupția, protest, Bogdan Duca, România


  Știrile Zilei