12:53 23 Martie 2019
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.25
 • RUB0.27
 • RON4.13
 • UAH0.63
  Liviu Dragnea la DNA

  Știre de ultimă oră, care l-ar putea afecta grav pe Dragnea!

  © AP Photo / Vadim Ghirda
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  271630

  ”Lucrurile s-au schimbat, din punct de vedere politic, Dragnea și colegul său se găsesc în tabere diferite în PSD, tocmai de aceea liderul partidului nu-l mai dorește”

  BUCUREȘTI, 22 iunie — Sputnik, Evan Răutu. În aceste momente extrem de dificile pentru Liviu Dragnea, o cunoscută agenție lansează o "informație pe surse" care îl lovește dur pe Dragnea. Iată știrea:

  "Pe lângă scandalul condamnării lui Liviu Dragnea, în plan politic, un alt joc se află în plină desfășurare: numirea noului director la SIE. Președintele Iohannis a înaintat Parlamentului varianta Gabriel Vlase, dar Liviu Dragnea a dat semnale destul de clare că nu-l dorește pe acesta".

  Informația e lansată de "Știri pe surse", agenție acuzată de Dragnea în repetate rânduri că face jocuri și lansează "știri false". Pe de altă parte, agenția în cauză este permanent citată de Victor Ponta.

  "La scurt timp după demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu de la șefia SIE, Dragnea l-a propus pe Gabriel Vlase — între timp, lucrurile s-au schimbat, din punct de vedere politic, iar Dragnea și Vlase se regăsesc în tabere diferite în PSD, tocmai de aceea liderul partidului nu-l dorește pe Vlase", mai scrie "Știri pe surse". 

  Conform "surselor" agenției citate, faptul că Liviu Dragnea "îl vrea pe Vasile Dâncu la șefia SIE" face ca PSD să "amâne cât de poate de mult un vot pentru Gabriel Vlase".

  Relația lui Dragnea cu Vasile Dâncu a creat și în trecutul apropiat discuții. Aceeași agenție scria în martie 2018 despre "O întâlnire de taină la munte" între Liviu Dragnea și Vasile Dâncu, dar și George Maior. "Întâlnirea ar fi avut loc într-una din stațiunile de pe Valea Prahovei", spun "sursele politice" ale agenției, precizând că rostul ar fi fost audierea lui Maior în Comisia SRI.

  Tot în martie 2018, cunoscutul jurnalist clujean Liviu Alexa scria, interpretând o secvență de la Congresul PSD:

  "Pierdut printre pesediști, dar în mijlocul lor, Dâncu transmite un mesaj clar Clujului: EU sunt singurul ce are în acest moment vorbitor cu Dragnea și nimeni altcineva din Cluj". 

  Mergând mai în urmă, în 2015, în perioada demisiei lui Victor Ponta din fruntea guvernului, B1Tv transmitea

  "Sociologul Vasile Dâncu, unul dintre liderii Grupului de la Cluj şi fost consilier al lui Victor Ponta, George Maior, şi Gabriel Oprea, ar fi susținut de președintele PSD Liviu Dragnea pentru preluarea funcției de prim-ministru, potrivit unor surse, citate de B1 TV". 

  De remarcat este că PSD, condus de Dragnea, nu a pus probleme guvernării Cioloș, mai ales la investire. Și, să nu uită, surpriza a fost plasarea lui Vasile Dâncu în poziția numărul 2 în guverul Cioloș. 

  Sigur, majoritatea celor prezentate aici sunt "surse", dar o relație între Dragnea și Dâncu a existat… sau poate există. În acest context, "informația" lansată de "Știri pe surse" poate avea un efect dur pentru Dragnea. Eventuala opțiune pentru un personaj controversat ca Dâncu, în locul unui pesedist vechi, ca Vlase, ar fi acum o problemă.

  Să luăm deci "schema" cu titlul de "ce se mai aruncă pe piață" — chiar o piață suprasaturată.

  Tematic

  Toader – încurajare pentru Dragnea, mesaj special: “Alții trec neobservați”
  Diferend major între Cristoiu și Roșca Stănescu după condamnarea lui Dragnea
  Tăriceanu, atitudine de onoare în cazul Dragnea
  Condamnare Dragnea: Băsescu se face de râs, dar nu îi e rușine!
  Ludovic Orban, reacție vehementă după condamnarea lui Dragnea
  Ultima oră: Liviu Dragnea, sentință grea!
  Acum: A sosit ziua ce mai lungă... pentru Dragnea! "Bună treabă, rea tocmeală"
  Știrea nopții: Mare ziar din SUA, atac deosebit de grav la Dragnea și PSD!
  Tagurile:
  SIE, condamnat, Arestat, Gabriel Vlase, George Maior, Mihai-Răzvan Ungureanu, Liviu Dragnea, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei