12:57 30 Mai 2020
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.63
 • RUB0.25
 • RON4.01
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1712120

  S-au încălcat regulile Parlamentului, inclusiv trasmițând în direct, pe Facebook, numărarea bilelor - procedeu secret, pe care un deputat USR l-a încălcat

  BUCUREȘTI, 27 iun — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Final în Parlament pentru Moțiunea contra guvernului Dăncilă. Moțiunea a căzut, așa cum era de așteptat. Scorul este clar — au fost 166 de voturi pentru moțiune, dintr-un necesar minim de 233.

  Dar, numărul de voturi pentru moțiune este o surpriză — 166 — deoarece depășește cu 14 pe cel al semnăturilor, 152, ceea ce înseamnă că minim 14 parlamentari din afara Opoziției au votat moțiunea.

  Bănuielile se îndreaptă către grupul Ponta și către deputați din grupul minorităților.

  Puține chestiuni de spus, decât că e o înfrângere urâtă pentru Ludovic Orban, practic un argument pentru care actualul președinte al PNL să ceară o trecere în linia a doua.

  USR și-a făcut datoria de partid care calcă regulile în picioare, inclusiv trasmițând în direct, pe Facebook, numărarea bilelor — procedeu secret, pe care deputatul USR Cristian Seidler l-a încălcat.

  Viorica Dăncilă și-a îndeplinit rolul cu destul succes — și evident câteva gafe, firești de altfel, dar mult vânate de presă și opoziție.

  Așa cum spuneam, această moțiune pare a fi fost cântecul de lebădă al lui Ludovic Orban, iar din această seară este posbil să vedem primele semne ale trecerii lui într-un plan secund.

  De menționat că, la ora actuală, protestele continuă, iar centrul de greutate se va muta în Piața Victoriei.

  Tematic

  Ponta schimbă foaia în timpul moțiunii!
  Acum: Moțiune respinsă în Parlament!
  Ce se ascunde în spatele Moțiunii - scorul nu e important. De azi începe "Next Level"
  Tagurile:
  votare, Parlament, România


  Știrile Zilei